Тушкований кролик -це мінімум жирів, максимум білка та оптимальний комплекс поживних речовин.

"Ця страва стане прикрасою святкового столу, - каже 33-річна Тетяна Бондарчук, шеф-кухар ресторану "Піги", що в смт. Ворохта Івано-Франківської області. - При її створенні хотілося відійти від стереотипного рецепту зі сметаною, щоб вийшов новий та цікавий смак. М'ясо кролика дієтичне і легко засвоюється".
Інгредієнти:
кролик - 1 тушка
вершкове масло - 100 г
борошно - 2 ст. л.
біле сухе вино - 0,5 л
шпик - 200 г
прянощі (петрушка, чебрець, лавровий лист) - за смаком
сіль, перець - за смаком
цибуля - 5 шт.
гриби - 250 г
Приготування:
Тушку кролика промиває й ріже на шматки.

Потім обсмажує до утворення золотистої рум'яної скоринки.
"Ідеально, якщо м'ясо буде ніжно рожевого кольору з незначними жировими прожилками. Це молодий кролик, який після приготування вийде м'яким і соковитим. Якщо перед вами м'ясо насиченого відтінку, значить, тварина була стара і перед приготуванням його слід добре промаринувати. Інакше волокна виявляться жорсткими"- каже повар.

Напівготове мясо посипає борошном і продовжує обсмажувати ще трохи, перевертаючи його дерев'яною лопаткою.
Складає його у каструлю, заливає білим вином і доводить до кипіння.
Потім додає туди нарізане і злегка підсмажене сало, сіль, перець, прянощі, цибулю.
Продовжує варити до повної готовності на повільному вогні.
За 15 хвилин до готовності в каструлю кладе нарізані гриби.

Як гарнір подає варену картоплю, политу соусом.
Коментарі