субота, 01 червня 2013 15:39

Смузі з лайму, банану і руколи готують за 5 хвилин

Смузі з лайму, банану і руколи готують за 5 хвилин
Фото: gazeta.ua

"Після святкових застіль прийти в норму допоможе смузі із листових овочів і фруктів. Надзвичайно свіжий смак цього напою дуже органічно підкреслює легка кислинка лайму і яблука. Банан зв'язує всі смаки і надає напою насиченості й аромату", - говорить шеф-кухар столичного кафе "Імбир" Євген Онуфрієнко. Знавець вегетаріанської кухні пропонує приготувати такий напій удома. Отримати корисний і освіжаючий смузі можна усього за 5 хвилин.

Для напою знадобиться одне велике яблуко, один лайм, крупний банан і пучок шпинату. Також — 50 грамів свіжої руколи, півсклянки води і цукор за смаком.

"Спершу лайм треба очистити від шкірки і порізати кільцями, - пояснює кухар. - Видаліть кісточки із яблук. Помиті зелень і фрукти складіть у блендер, додайте до них цукор і воду. Ретельно збийте масу до однорідності. Декор зробіть зі шматка яблука і зелені — фрукт поріжте тонкими дольками. Налийте смузі у склянку і прикрасьте шматочками яблука і зеленню".

Завдяки присутності у напої корисних продуктів, склянка смузі відновить сили і баланс поживних речовин в організмі, каже кухар. Банан і шпинат забезпечать організм енергією, а яблука покращать роботу шлунку і нирок. Рукола допоможе увесь день лишатися в тонусі, а при регулярному вживанні укріплюватиме стінки судин. Лайм здавна використовують у їжу для схуднення, насичення організму вітаміном С. Східна кухня часто пропонує кілька шматків лайма замість жирних соусів.

Зараз ви читаєте новину «Смузі з лайму, банану і руколи готують за 5 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути