пʼятниця, 12 квітня 2013 13:46

Дієта і піст обходяться дорожче за звичайне харчування

Дієта і піст обходяться дорожче за звичайне харчування
При дотриманні посту витрати на їжу лише зростають. Фото: tsn.ua

Сім'я киянки Олени Данилевської дотримується Великоднього посту. Тільки за півквітня витратили більше грошей на харчі, ніж за весь березень.

"Замість м'яса раз на тиждень вживаємо рибу. Хек і мінтай купуємо по 30 гривень за кілограм. Коли хочу зекономити, беру карася - по 18 гривень за кіло. Морепродукти - креветки і мідії - їмо рідше. Щоб наша сім'я наїлась, треба два кілограми креветок, а це вже 100 гривень", - розповіла жінка.

Сім'я харчується крупами - їдять мюслі, рис і гречку.

"Упаковка смачних мюслів - від 20 гривень, рис - до 10, гречка - 9-11 за кіло. До круп готую салат з кислої капусти, через день смажу шампіньйони. Гриби зараз подешевшали - 22-25 гривень за кілограм. Іноді готую заморожені овочі на пару. Цвітну капусту, морожені помідори і болгарський перець купую в супермаркеті на вагу. Те, що минулого літа сама заморозила, ми з'їли на Різдвяний піст", - сказала Данилевська.

Нестачу білка, який організм отримував із м'ясними продуктами, замінює, окрім морепродуктів, бобовими. На десерт купує печиво "Марія" або "Вівсяне".

"Через день беру упаковку кураги за 30 гривень або родзинок - за 15. Брак білка можна поповнити горіхами. Віддаю перевагу фундуку, кешью чи волоським горіхам. Купую по 200-300 грам. Кілограм фундука - від 170 гривень. Їмо ще фініки та арахіс. Дієтологи радять включати їх у раціон, щоб подолати весняний авітаміноз", - зазначила жінка.

Каже, діти просять свіжих овочів.

"Але ранні огірки і редька недешево обходяться. За кілограм огірків вчора заплатила 20 гривень, редиску вже можна купити по 14. Кілька разів на тиждень купую пучки зеленої цибулі і салату. Їжа менш калорійна, тому доводиться їсти частіше - 4-5 разів на день. На макарони і картоплю не налягаємо, щоб сильно не поправитися. Обід діти і чоловік беруть з собою. Пробували їсти у кафе, але то ще дорожче обходиться. Там пісні блюда дорожчі за м'ясні", - пояснила Данилевська.

За спостереженням господині, дієта і піст обходяться дорожче за звичайне харчування.

"У мене кума з квітня сіла на дієту. Теж нарікає, бо все дієтичне дуже дороге. Думала, за піст зекономимо, купимо кращих продуктів на Великдень, але витрати тільки ростуть. Навіть банани, які ми раніше купували щодня, вже по 19-20 гривень. Ще на початку посту можна було купити за 10-12", - підсумувала Данилевська.

Зараз ви читаєте новину «Дієта і піст обходяться дорожче за звичайне харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути