вівторок, 13 вересня 2016 11:37

Сливова настоянка 2 тижні дозріває в темному місці

Наливку можна зробити з усіх ягід. Кожен вибирає сам. Одним подобаються з різкою кислинкою, а комусь більш солодші напої. Влятку це малинові, вишневі та сунична, а восени - калинові та сливові.

"Сливову наливку роблю щороку. Напій легко п'ється й не п'янить. Якщо планую зробити міцніший, наливаю більше горілки", — каже Олена Краснова з селища Романів на Житомир­щині.

Автор: expirience.ru
 

Інгредієнти:

1 кг слив

0,5 л горілки

300 г цукру

Приготування:

Помити сливи. Вийняти кісточки і покласти плоди в банку.

Великі розрізати на кілька частин. Залити горілку, щоб покрити їх рідиною.

"Краще, якщо сливи будуть перезрілі. З м'яких швидше отримаємо настоянку".

Закрити та струсити банку. Залишити настоюватися місяць у темному прохолодному місці.

Потім процідити через марлю та всипати цукру.

Залишити ще на тиждень, доки цукор розчиниться. Тоді віджати в марлі сливи.

Читайте також: Іспанську сангрію роблять з червоного вина та апельсинів

Сироп додати до горілки. Перемішати та налити в пляшку.

Поставити на два тижні у погріб. Так настоянка буде насичена.

Зараз ви читаєте новину «Сливова настоянка 2 тижні дозріває в темному місці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути