Наливку можна зробити з усіх ягід. Кожен вибирає сам. Одним подобаються з різкою кислинкою, а комусь більш солодші напої. Влятку це малинові, вишневі та сунична, а восени - калинові та сливові.
"Сливову наливку роблю щороку. Напій легко п'ється й не п'янить. Якщо планую зробити міцніший, наливаю більше горілки", — каже Олена Краснова з селища Романів на Житомирщині.
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/722/722644_1_w_590.jpg?v=0)
Інгредієнти:
1 кг слив
0,5 л горілки
300 г цукру
Приготування:
Помити сливи. Вийняти кісточки і покласти плоди в банку.
Великі розрізати на кілька частин. Залити горілку, щоб покрити їх рідиною.
"Краще, якщо сливи будуть перезрілі. З м'яких швидше отримаємо настоянку".
Закрити та струсити банку. Залишити настоюватися місяць у темному прохолодному місці.
Потім процідити через марлю та всипати цукру.
Залишити ще на тиждень, доки цукор розчиниться. Тоді віджати в марлі сливи.
Читайте також: Іспанську сангрію роблять з червоного вина та апельсинів
Сироп додати до горілки. Перемішати та налити в пляшку.
Поставити на два тижні у погріб. Так настоянка буде насичена.
Коментарі