Співачка Тіна Кароль поділилася рецептом улюбленої паски. Її навчилася робити в матері. Рецепт простий і не вимагає запікання. Паска сирна, тому достатньо дозрівання в холодильнику.
Ніжну текстуру паски розбавляють ароматні горіхи та сухофрукти.
Інгредієнти:
1 кг сиру
1 склянка вершків 10%
5 яєць
2 склянки цукру
1 пачка вершкового масла
по 100 г родзинок, волоських горіхів, цукатів
1 пакетик ванільного цукру
цедра 1 лимона
Приготування:
Відокремити жовтки від білків і збити. Додати вершки й довести до кипіння на в каструлі з товстим дном, постійно помішуючи.
Поки маса охолоджується, обсмажити горіхи на сухій сковороді. Родзинки вимити й висушити. Натерти цедру одного лимона.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодні тістечка вражають кольором
У холодну масу покласти сир, вершкове масло і розтерти. Потім додати родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор.
Суміш викласти у форму для паски на два шари вологої марлі. Поставити в холодильник під гніт на 12 год.
Готову паску прикрасити цукатами, глазур'ю, посипаннями.
Заслужена актриса України Ольга Сумська розкрила рецепт паски без дріжджів. Тісто дуже легке у приготуванні.
"Я завжди трохи побоювалась дріжджового тіста. У нас в родині з ним більше клопочеться мій чоловік Віталій. Тож я спробувала спекти паску без дріжджів. Вона солодка, пухка. Нагадує святковий кекс", - розповіла Ольга Сумська.
Коментарі