Ексклюзиви
Понеділок, 26 квітня 2021 17:11

Великодні тістечка вражають кольором
10

Десерти на Великодень: як зробити цікаві тістечка
Фото: andychef.ru
Десерти на Великодень: як зробити цікаві тістечка
Десерти на Великодень: як зробити цікаві тістечка
Десерти на Великодень: як зробити цікаві тістечка
Десерти на Великодень: як зробити цікаві тістечка

Пасха не єдиний десерт на Великодень. Багато кулінарів стараються вигадати свій. Одним із таких є блакитне тістечко "Великодній горіх".

У нього ніжна начинка зі смаком фундука і карамелі. Своєю в'язкістю вона нагадує м'яку іриску. Навколо - горіховий мус. Завдяки різним текстурам, при відламуванні шматка в роті починається феєрія зі смаків.

У праліне можна замінити фундук на мигдаль. Тоді присмак стане м'якший та ніжніший.

Інгредієнти:

Ганаш з праліне

Вершки 33% - 60 г

Шоколад молочний - 85 г

Праліне фундук - 55 г

горіховий мус

Желатин листовий - 1 г

Молоко - 45 г

Шоколад молочний - 90 г

Праліне фундука - 50 г

Вершки 33% - 150 г

Глазур

Шоколад білий 25,9% - 200 г

Какао-масло - 140 г

Олія - ​​20 г

Приготування:

Для ганашу довести вершки до кипіння. Додати молочний шоколад і перемішати силіконовою лопаткою. Потім - фундучне праліне і збити блендером. Перелити масу у кондитерський мішок і наповнити 10 осередків силіконової форми. Заморозити.

Для горіхового мусу замочити листовий желатин в крижаній воді. Потім його віджати і додати у 45 мл гарячого молока. Насипати молочний шоколад і праліне фундука. Збити блендером і додати окремо збити жирні вершки. Перелити мус у кондитерський мішок і розділити по силіконових вормах.

Поставити форми в морозильну камеру на 15-20 хв. Коли перша частина мусу злегка схопилася, додати мус і прибрати назад в морозильну камеру.

Для глазурі у сотейнику розтопити какао-масло. Додати білий шоколад і барвник. налити олію і збити блендером. Відставити глазур в сторону і готувати іншу, щоб вийшли цятки на поверхні яйця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічні великодні яйця зачаровують: яскраві фото

Розтопити по 30 г білого шоколаду та какао-масла. Цього разу барвника додати більше.

По черзі витягувати одне яйце з форми, насадити на шпажку і намочити в глазур. Намочити жорсткий пензлик у щільну останню глазур і бризкати на яйце. Повторити з рештою яйцями.

Поставити тістечка в холодильник на 2-3 год.

Заслужена актриса України Ольга Сумська розкрила рецепт паски без дріжджів. Тісто дуже легке у приготуванні.

"Я завжди трохи побоювалась дріжджового тіста. У нас в родині з ним більше клопочеться мій чоловік Віталій. Тож я спробувала спекти паску без дріжджів. Вона солодка, пухка. Нагадує святковий кекс", - розповіла Ольга Сумська.

Зараз ви читаєте новину «Великодні тістечка вражають кольором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 731
Голосування Хто виграє футбольне Євро-2020/21?
  • 1) Франція
  • 2) Іспанія
  • 3) Німеччина
  • 4) Англія
  • 5) Італія
  • 6) Португалія
  • 7) Бельгія
  • 8) Нідерланди
  • 9) інша збірна
Переглянути