Пасха не єдиний десерт на Великодень. Багато кулінарів стараються вигадати свій. Одним із таких є блакитне тістечко "Великодній горіх".
У нього ніжна начинка зі смаком фундука і карамелі. Своєю в'язкістю вона нагадує м'яку іриску. Навколо - горіховий мус. Завдяки різним текстурам, при відламуванні шматка в роті починається феєрія зі смаків.
У праліне можна замінити фундук на мигдаль. Тоді присмак стане м'якший та ніжніший.
Інгредієнти:
Ганаш з праліне
Вершки 33% - 60 г
Шоколад молочний - 85 г
Праліне фундук - 55 г
горіховий мус
Желатин листовий - 1 г
Молоко - 45 г
Шоколад молочний - 90 г
Праліне фундука - 50 г
Вершки 33% - 150 г
Глазур
Шоколад білий 25,9% - 200 г
Какао-масло - 140 г
Олія - 20 г
Приготування:
Для ганашу довести вершки до кипіння. Додати молочний шоколад і перемішати силіконовою лопаткою. Потім - фундучне праліне і збити блендером. Перелити масу у кондитерський мішок і наповнити 10 осередків силіконової форми. Заморозити.
Для горіхового мусу замочити листовий желатин в крижаній воді. Потім його віджати і додати у 45 мл гарячого молока. Насипати молочний шоколад і праліне фундука. Збити блендером і додати окремо збити жирні вершки. Перелити мус у кондитерський мішок і розділити по силіконових вормах.
Поставити форми в морозильну камеру на 15-20 хв. Коли перша частина мусу злегка схопилася, додати мус і прибрати назад в морозильну камеру.
Для глазурі у сотейнику розтопити какао-масло. Додати білий шоколад і барвник. налити олію і збити блендером. Відставити глазур в сторону і готувати іншу, щоб вийшли цятки на поверхні яйця.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічні великодні яйця зачаровують: яскраві фото
Розтопити по 30 г білого шоколаду та какао-масла. Цього разу барвника додати більше.
По черзі витягувати одне яйце з форми, насадити на шпажку і намочити в глазур. Намочити жорсткий пензлик у щільну останню глазур і бризкати на яйце. Повторити з рештою яйцями.
Поставити тістечка в холодильник на 2-3 год.
Заслужена актриса України Ольга Сумська розкрила рецепт паски без дріжджів. Тісто дуже легке у приготуванні.
"Я завжди трохи побоювалась дріжджового тіста. У нас в родині з ним більше клопочеться мій чоловік Віталій. Тож я спробувала спекти паску без дріжджів. Вона солодка, пухка. Нагадує святковий кекс", - розповіла Ольга Сумська.
Коментарі