пʼятниця, 14 квітня 2017 14:15

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився великодніми рецептами

Ектор-Хіменес Браво, відомий в Україні шеф-кухар, один із суддів шоу "МайстерШеф", поділився авторським баченням страв на Великдень. Рецепти він опублікував на своєму сайті.

Свинячі реберця з соусом чімічуррі

Автор: chefbravo.com
  Великодні страви від Ектора Хіменес-Браво
Великодні страви від Ектора Хіменес-Браво

Інгредієнти:

ребра свинячі – 1 кг

орегано свіжий – 4 листки

перець чилі – 0,5 стручка

перець чорний – 1 ч. л.

часник – 5 зуб.

паприка – 1 ст. л.

сіль – 1 ч. л.

сік половинки лимона

соняшникова олія – 100 мл

яблучний оцет – 1 ст. л.

пиво темне – 1 л

кмин – 1 ч. л.

зелена цибуля – 2 шт.

чебрець – 1-2 гілочки

Для соусу чімічуррі:

петрушка свіжа – 1 пучок

кінза – 1 пучок

зелений солодкий перець – 1 шт.

часник – 6 зубчиків

яблучний оцет – 2 ст. л.

оливкова олія – 3 ст. л.

сік 1 лимона

чилі-пластівці – 0,5 ч. л.

цибуля-шалот – 2-3 шт.

Приготування:

Розріжте вздовж кісточок реберця. У ступці змішайте нарізаний часник, сіль, перець, кмин, паприку, дрібно нарізану цибулю і перець-чилі. Додайте розігріте масло і перемішайте.

Натріть реберця сухою сумішшю чімічуррі. Додайте пиво, орегано, лимонний сік, яблучний оцет і чебрець. Залиште маринуватися на 20 хв.

Смажте реберця на відкритому вогні до хрусткої скоринки. Подавайте із соусом.

Великодня буженина

Автор: chefbravo.com
  Великодні страви від Ектора Хіменес-Браво
Великодні страви від Ектора Хіменес-Браво

Інгредієнти:

2 кг не дуже жирної м'якоті свинини

5 зубчиків часнику

3 ст. л. оливкової олії

3 ст. л. білого сухого вина

100 мл темного пива + ще 100 мл додатково

1 цибулина, нарізана середнім кубиком

2 гілочки розмарину

2 ст. л. темного соєвого соусу

2 ч. л. горошин чорного перцю

1 ч. л. горошин духмяного перцю

2 ч. л. горошин рожевого перцю

1 ст. л. меленої паприки

2 лаврових листки

1 ч. л. великої морської солі

Приготування:

М'ясо обсушіть паперовими рушниками. Дрібно наріжте часник.

Приготуйте маринад: роздушіть горошини рожевого, духмяного і чорного перцю, перемішайте з оливковою олією, соєвим соусом, сіллю, паприкою, часником, сіллю, цибулею і пивом; змастіть м'ясо з усіх боків. Покладіть в контейнер, герметично закрийте і поставте в холодильник на 12 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних салатів до великоднього столу

Покладіть м'ясо в формі в духовку розігріту до 165 градусів. У форму налийте вино, додайте лавровий лист і розмарин.

Готуйте 1,5 год. або до повної готовності, по необхідності підливайте темне пиво. Потім дайте відпочити під фольгою 15 хв., наріжте і подавайте.

Голубці по-в'єтнамськи

Автор: chefbravo.com
  Великодні страви від Ектора Хіменес-Браво
Великодні страви від Ектора Хіменес-Браво

Інгредієнти на 16 голубців:

листя капусти – 1 головка

свинячий фарш – 0,5 кг

сушені гриби – 2 ст. л.

рисова локшина – 1 пучок

цибуля-шалот – 5 шт.

рибний соус – 2 ст. л.

чорний мелений перець – 1 ч. л.

зелена цибуля – 1 шт.

Соус:

помідори – 6 шт.

олія соняшникова – 2 ст. л.

цибуля шалот або ріпчаста – 4 шт.

часник – 4 зубчики

рибний соус – 2 ст. л.

цукор – 2 ч. л.

курячий бульйон – 1 склянка

Приготування:

Промийте окропом головку капусти і покладіть листя в лід.

Подрібніть цибулю-шалот, часник і гриби. У фарш додайте рисову локшину. Рибний соус, мелений перець і цукор перемішайте до отримання однорідного фаршу.

Викладіть кілька ложок фаршу на середину листка капусти, згорніть його і обв'яжіть голубець смужкою цибулі.

На виході отримуємо близько 16 голубців.

Приготування соусу:

Розігрійте сковороду з високими стінками до середньої або високої температури, обсмажте часник і цибулю в олії до появи запаху.

Викладіть консервовані помідори, бульйон і воду, сіль і цукор. Занурте голубці в соус якомога глибше.

Тримайте голубці під кришкою близько 30 хв. Доведіть до смаку спеціями.

Філе чорної тріски з апельсиновою глазур'ю

Автор: chefbravo.com
  Великодні страви від Ектора Хіменес-Браво
Великодні страви від Ектора Хіменес-Браво

Інгредієнти:

філе чорної тріски

сіль, перець – 2 гр

молоко – 0,1 л

апельсин – 0,2 кг

кардамон – 0,5 гр

кукурудзяний крохмаль – 1 гр

каперси – 10 гр

цукор – 15 гр

чебрець (свіжий) – 2 гр

масло вершкове – 5 гр

Приготування:

Філе тріски обсмажте до рум'яної скоринки.

У маленьку сковороду налийте молоко, покладіть рибу і поставте в духовку до готовності на 5-7 хв.

Сік апельсина залийте в розпечений сотейник з цукром, проваріть 3-5 хв. Додайте кардамон (мелений), крохмаль, масло вершкове, загустіть і відставте соус.

Подавайте рибу із соусом. Можна прикрасити шматочками апельсину або лимону.

Зараз ви читаєте новину «Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився великодніми рецептами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути