Ектор-Хіменес Браво, відомий в Україні шеф-кухар, один із суддів шоу "МайстерШеф", поділився авторським баченням страв на Великдень. Рецепти він опублікував на своєму сайті.
Свинячі реберця з соусом чімічуррі
Інгредієнти:
ребра свинячі – 1 кг
орегано свіжий – 4 листки
перець чилі – 0,5 стручка
перець чорний – 1 ч. л.
часник – 5 зуб.
паприка – 1 ст. л.
сіль – 1 ч. л.
сік половинки лимона
соняшникова олія – 100 мл
яблучний оцет – 1 ст. л.
пиво темне – 1 л
кмин – 1 ч. л.
зелена цибуля – 2 шт.
чебрець – 1-2 гілочки
Для соусу чімічуррі:
петрушка свіжа – 1 пучок
кінза – 1 пучок
зелений солодкий перець – 1 шт.
часник – 6 зубчиків
яблучний оцет – 2 ст. л.
оливкова олія – 3 ст. л.
сік 1 лимона
чилі-пластівці – 0,5 ч. л.
цибуля-шалот – 2-3 шт.
Приготування:
Розріжте вздовж кісточок реберця. У ступці змішайте нарізаний часник, сіль, перець, кмин, паприку, дрібно нарізану цибулю і перець-чилі. Додайте розігріте масло і перемішайте.
Натріть реберця сухою сумішшю чімічуррі. Додайте пиво, орегано, лимонний сік, яблучний оцет і чебрець. Залиште маринуватися на 20 хв.
Смажте реберця на відкритому вогні до хрусткої скоринки. Подавайте із соусом.
Великодня буженина
Інгредієнти:
2 кг не дуже жирної м'якоті свинини
5 зубчиків часнику
3 ст. л. оливкової олії
3 ст. л. білого сухого вина
100 мл темного пива + ще 100 мл додатково
1 цибулина, нарізана середнім кубиком
2 гілочки розмарину
2 ст. л. темного соєвого соусу
2 ч. л. горошин чорного перцю
1 ч. л. горошин духмяного перцю
2 ч. л. горошин рожевого перцю
1 ст. л. меленої паприки
2 лаврових листки
1 ч. л. великої морської солі
Приготування:
М'ясо обсушіть паперовими рушниками. Дрібно наріжте часник.
Приготуйте маринад: роздушіть горошини рожевого, духмяного і чорного перцю, перемішайте з оливковою олією, соєвим соусом, сіллю, паприкою, часником, сіллю, цибулею і пивом; змастіть м'ясо з усіх боків. Покладіть в контейнер, герметично закрийте і поставте в холодильник на 12 год.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних салатів до великоднього столу
Покладіть м'ясо в формі в духовку розігріту до 165 градусів. У форму налийте вино, додайте лавровий лист і розмарин.
Готуйте 1,5 год. або до повної готовності, по необхідності підливайте темне пиво. Потім дайте відпочити під фольгою 15 хв., наріжте і подавайте.
Голубці по-в'єтнамськи
Інгредієнти на 16 голубців:
листя капусти – 1 головка
свинячий фарш – 0,5 кг
сушені гриби – 2 ст. л.
рисова локшина – 1 пучок
цибуля-шалот – 5 шт.
рибний соус – 2 ст. л.
чорний мелений перець – 1 ч. л.
зелена цибуля – 1 шт.
Соус:
помідори – 6 шт.
олія соняшникова – 2 ст. л.
цибуля шалот або ріпчаста – 4 шт.
часник – 4 зубчики
рибний соус – 2 ст. л.
цукор – 2 ч. л.
курячий бульйон – 1 склянка
Приготування:
Промийте окропом головку капусти і покладіть листя в лід.
Подрібніть цибулю-шалот, часник і гриби. У фарш додайте рисову локшину. Рибний соус, мелений перець і цукор перемішайте до отримання однорідного фаршу.
Викладіть кілька ложок фаршу на середину листка капусти, згорніть його і обв'яжіть голубець смужкою цибулі.
На виході отримуємо близько 16 голубців.
Приготування соусу:
Розігрійте сковороду з високими стінками до середньої або високої температури, обсмажте часник і цибулю в олії до появи запаху.
Викладіть консервовані помідори, бульйон і воду, сіль і цукор. Занурте голубці в соус якомога глибше.
Тримайте голубці під кришкою близько 30 хв. Доведіть до смаку спеціями.
Філе чорної тріски з апельсиновою глазур'ю
Інгредієнти:
філе чорної тріски
сіль, перець – 2 гр
молоко – 0,1 л
апельсин – 0,2 кг
кардамон – 0,5 гр
кукурудзяний крохмаль – 1 гр
каперси – 10 гр
цукор – 15 гр
чебрець (свіжий) – 2 гр
масло вершкове – 5 гр
Приготування:
Філе тріски обсмажте до рум'яної скоринки.
У маленьку сковороду налийте молоко, покладіть рибу і поставте в духовку до готовності на 5-7 хв.
Сік апельсина залийте в розпечений сотейник з цукром, проваріть 3-5 хв. Додайте кардамон (мелений), крохмаль, масло вершкове, загустіть і відставте соус.
Подавайте рибу із соусом. Можна прикрасити шматочками апельсину або лимону.
Коментарі