Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2012 13:19

Самоси готують з персиками та картоплею

"Цього року відпочивала  у Криму і спробувала індійську страву самоси, ледь випитала у місцевих  рецепт, тепер готую їх дома", - розповідає Світлана Бевз з Хмільника, 36 років.

Світлана для страви замішує у великій посудині 50 грам масла і  300 грам борошна, додає сіль і 150 мілілітрів холодної води.

"Хвилин 20 мішаю тісто, доки воно не стане  пухким і пружним. Формую з нього кульку, накриваю вологою тканиною і відкладаю на півгодини. Знову його вимішую і роблю 10 кульок. Кожну з них розкачую товщиною 3 міліметри, потім до кола кладу сезонні фрукти чи ягоди, додаю ложку цукру. Я готувала з бананами, яблуками, сиром, але найсмачніші  з персиками. Зліплюю самоси як вареник чи чебурек. Смажу до золотистого кольору у глибокій посудині в олії на середньому вогні. Потім витягую і викладаю їх на друшляк, щоб олія стекла. Посипаю цукровою пудрою".

Самоси можна готувати з овочами, картоплею, капустою, до них обовязково треба додавати спеції.

Зараз ви читаєте новину «Самоси готують з персиками та картоплею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути