"Цього року відпочивала у Криму і спробувала індійську страву самоси, ледь випитала у місцевих рецепт, тепер готую їх дома", - розповідає Світлана Бевз з Хмільника, 36 років.
Світлана для страви замішує у великій посудині 50 грам масла і 300 грам борошна, додає сіль і 150 мілілітрів холодної води.
"Хвилин 20 мішаю тісто, доки воно не стане пухким і пружним. Формую з нього кульку, накриваю вологою тканиною і відкладаю на півгодини. Знову його вимішую і роблю 10 кульок. Кожну з них розкачую товщиною 3 міліметри, потім до кола кладу сезонні фрукти чи ягоди, додаю ложку цукру. Я готувала з бананами, яблуками, сиром, але найсмачніші з персиками. Зліплюю самоси як вареник чи чебурек. Смажу до золотистого кольору у глибокій посудині в олії на середньому вогні. Потім витягую і викладаю їх на друшляк, щоб олія стекла. Посипаю цукровою пудрою".
Самоси можна готувати з овочами, картоплею, капустою, до них обовязково треба додавати спеції.
Коментарі
2