На Старий Новий рік хочеться здивувати гостей чимось оригінальним. Крокети з куркою - ідеальна закуска, яка прийдеться до смаку кожному. Готується швидко й смакує неперевершено.
Інгредієнти:
картопля - 500 г
сіль - 1 ч. л.
цибуля - 1 шт.
варене яйце - 1 шт.
відварене м'ясо птиці - 400 г
родзинки - 1 ч. л.
вершкове масло - 1 ст. л.
подрібнена зелень петрушки - 1 ч. л.
сушений чебрець - 1/4 ч. л.
м'ясний бульйон - 1 ст. л.
курячий жовток - 1 шт.
кукурудзяна мука - 2-3 ст. л.
олія – 2 ст. л.
Приготування:
Картоплю очистити, розрізати на четвертинки, варити 25-30 хвилин в підсоленій воді. Цибулю, яйце і м'ясо птиці дрібно порізати. Ізюм промити під теплою водою, обсушити. На розігрітому вершковому маслі обсмажити цибулю до прозорості. Додати зелень петрушки, чебрець, родзинки й м'ясний бульйон. Перемішати, додати рубані яйця і м'ясо птиці. Зняти з вогню, дати охолонути. Картоплю розім'яти, попередньо зливши воду, додати жовток, перемішати. У сотейнику розігріти олію для смаження. Змоченими холодною водою руками виробити із м'ясного фаршу кульки розміром з волоський горіх, або пальчики й обліпити їх картопляним пюре. Крокети обваляти в кукурудзяній муці та з усіх боків підрум'янити у гарячій олії до готовності. Закуску подавати гарячою разом зі сметанним соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий та швидкий рецепт: як приготувати класичну лазанью
Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує до святкового столу оригінальний рецепт приготування філе минтая із ніжним голландським соусом. Родзинкою страви стала манна крупа.
Коментарі