Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує до святкового столу оригінальний рецепт приготування риби. Яка легко та швидко готуються.
Це філе минтая із ніжним голландським соусом неодмінно сподобаються усім гостям.
Інгредієнти:
500 г філе минтая
½ лимона
3 ст. л манки
50 г вершкового масла
1 ст. л олії
Інгредієнти для соусу:
2 яєчних жовтки
2 ст. л соку лимона
3 ст. л манки
50 г вершкового масла 82%
Для гарніру:
1 яблуко
100 мл води
1 ч. л цукру
2 ст. л оцту
Приготування:
Рибу розрізати навпіл, посипати сіллю, перцем. Полити соком половини лимона. Запанірувати рибу у 3 ст. л манки з обох сторін. Розігріти пательню, обсмажити декілька хвилин рибу на вершковому маслі.
Духовку розігрійте до 180 градусів, перекласти рибу в деко та пекти 10 хв.
Для приготування голландського соусу змішати яєчних жовтки із сіллю, соком лимона. Розігріти у мисці на водяній бані на маленькому вогні до 70 градусів, помішувати суміш. Додати 50 г м'якого вершкового масла, змішати до повного розтанення масла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічні бутерброди виручають: оригінальні ідеї приготування
Готувати соус 1,5 хв, не перенагріваючи суміш. Залишити соус при кімнатній температурі до повного охолодження.
Для приготування гарніру яблука порізати скибочками. Замаринувати у 100 мл води скибочки яблук. Додати 2 ст. л. оцту, цукру, подрібнений кріп та залишити на 10 хв.
Перед подачею викласти на тарілку мариновані яблука, зверху теплу рибу і полити соусом.
Салат "Цезар" є найвідоміший сьогодні. Його можна замовити у ресторанах кожної країни. Звичайно, варіацій страви існує багато. Тому краще дотримуватися традиційного рецепту, щоб не загубити класичного смаку.
Коментарі