неділя, 03 січня 2021 02:28

Простий та швидкий рецепт: як приготувати класичну лазанью

Простий та швидкий рецепт: як приготувати класичну лазанью
Готову лазанью подають гарячою. Фото: alleksana from Pexels

Лазанья - традиційна страва італійської кухні, яка полюбилася й українцям. Листи, які використовують для страви можна придбати у будь-якому мас-маркеті, що значно спрощує процес приготування. Начинка може бути різною: з м'ясного фаршу, помідорів, шпинату, різноманітних овочів, сиру, риби та іншого.

Інгредієнти:

листи лазаньї – 200-250 г

фарш – 1 кг

помідори – 500 г

цибуля – 200 г

морква – 150 г

часник – 3-4 зубчики

молоко – 1 літр

вершкове масло – 100 г

борошно – 100 г

сир твердий – 300 г

пармезан – 50 г

сіль, перець – за смаком

рослинна олія

Приготування:

Для соусу болоньєзе дрібно нарізати цибулю та часник. Моркву натерти на середній тертці. З помідорів зняти шкірку, м'якоть подрібнити в блендері або натерти на тертці. Цибулю та часник обсмажити на олії. Додати моркву, спеції та фарш - обсмажити. Тушкувати до готовності приблизно 20-25 хвилин. Додати помідори та готувати 5 хвилин.

Для соусу бешамель розтопити масло. Додати борошно й перемішати. Злегка обсмажити. Тонкою цівкою влити молоко, перемішати. Довести до кипіння. Нагрівати доти, поки соус не стане за консистенцією схожим на рідку сметану. Додати дрібку солі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апетитна скоринка: качку запікають із фруктами

Сир натерти на середній тертці. Пармезан - на дрібній. У форму для запікання викласти листи лазаньї. Зверху на них половину м'ясного соусу, а також 1/3 бешамель. Посипати половиною натертого сиру. Накрити листами лазаньї. Викласти решту м'ясного соусу. Змастити бешамель. Посипати сиром, що залишився. Знову викласти листи та змастити соусом бешамель. Запікати при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин.

Готову лазанью вийняти, посипати пармезаном. Поставити в духовку ще на 5-10 хвилин. Подавати гарячою.

На вечерю можна приготувати цікаві рецепти, до того ж нашвидкоруч та не дорого. Вдалим вибором буде теплий курячий салат. У ньому печінка ніжна і багата на вітаміни. Вона найкраще смакує з помідорами, печерицями, зеленню, листям салату, болгарським перцем. Також смак цих продуктів розкриють груші та апельсини.

Зараз ви читаєте новину «Простий та швидкий рецепт: як приготувати класичну лазанью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути