Запечена качка – окраса будь-якого святкового столу. Існує безліч рецептів, один із найвдаліших - з додаванням кураги, чорносливу та яблук. М'ясо виходить соковитим, ніжним та пікантним.
Інгредієнти:
качка - 2 кг
яблука - 6 шт.
чорнослив - 12 шт.
курага - 12 шт.
ананас консервований - 150 г
слива консервована солодка - 5 шт.
лавровий лист - 2 шт.
сіль, перець чорний мелений - за смаком
хмелі-сунелі - за смаком
імбир мелений - 1/4 ч. л.
соєвий соус - 4 ст. л.
часник - 5 зубців
Приготування:
Змішати курагу, чорнослив і консервований ананас з соєвим соусом, часником та спеціями. Очищені яблука нарізати шматочками. Додати до сухофруктів і слив. Качку добре промити та присмачити спеціями. Начинити фруктами. Розріз на черевці сколоти кількома зубочистками. Викласти птицю на деко та змастити рідиною з начинки або олією. Налити півсклянки води у деко й запікати 2-3 години при 200 С. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо виходить прозорий сік – м'ясо готове, якщо рожевий або з домішкою крові – треба ще допекти. Деко закрити фольгою, прибрати її за 15 хвилин до завершення запікання. Качку подавати з кисло-солодким соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічні бутерброди виручають: оригінальні ідеї приготування
Про качку по-пекінськи чули всі, але мало хто куштував її за правильним рецептом. Уся справа в спеціальній печі, де китайці поступово підвищують температуру. Завдяки цьому качка буде соковита всередині та хрусткою зовні. Починати готувати качку варто за добу до смаження, щоб гарно замаринувалася.
Коментарі