Новинкою цього року є шоколадна паска. Вона дуже ароматна і довго не черствіє. Така м'яка здоба особливо порадує господинь, які хочуть вирізнитися з-поміж своїх готей та знайомих.
Про деталі розповідає Лілія Цвіт, кулінарний блогер з міста Дрогобич Львівської області.
"Шоколадну паску спекла вперше для дітей. Коли печеться, то стоїть запах на весь будинок. Завдяки сиру, всередині виходить волога, а не засушена. Він додає вершковий аромат. Також наливаю розтоплений шоколад, щоб дріжджове тісто стало кремоподібним. Багато його не додаси, бо робить тісто важке і воно не піднімається. Більше тут шоколадний присмак додає какао", - уточнює Лілія Цвіт.
Інгредієнти:
50 г дріжджів
0,5 л теплого молока
1 склянка цукру
10 г ванільного цукру
4 склянки борошна
100 г м'якого сиру
2 яйця
50 мл олії
100 г розтопленого шоколаду
100 г какао
100 г родзинок
100 г шоколаду
2 ст. л. молока
Приготування:
Розчинити дріжджі у теплому молоці. Додати цукор та ванільний цукор. Перемішати і сипнути 2 склянки борошна. Замісити рідке тісто і залишити його на 30 хв у теплому місці. Потім додати м'який сир, яйця, олію, розтоплений шоколад, какао та ще 2 склянки борошна.
Вимісити тісто, щоб не прилипало до рук. В кінці додати промиті родзинки. Прикрити тісто серветкою та залишити в теплому місці на 1,5 год.
Викласти тісто у форми і залишити в них підходити ще на 20 хв. Помастити збитим жовтком, а після запікання - глазур'ю. Для неї розтопити шоколад з молоком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійська пухка паска вражає смаком та ароматом
Викласти на дно форм пергаментний папір. Щоб тісто не випадало з форми, заповнити форму на 1/3 частини.
Тоді поставити пектися у розігріту духовку при 200 градусах. Через 20 хв зменшити температуру до 180 градусів та пекти ще 30 хв, залежно від розміру форми.
Великі паски пекти годину, менші – 30-40 хв.
"Паперові форми підходять не до кожної духовки. Беру їх тільки коли готую на замовлення. У них немає товстого дна як у моїй чугунній формі. Тому паска або не повністю пропікається, або підгорає. Для неї треба робити подушку з фольги, складаючи її в кілька шарів", - уточнює господиня.




















Коментарі