пʼятниця, 26 квітня 2019 16:04

Розкрили секрет шоколадної паски

Новинкою цього року є шоколадна паска. Вона дуже ароматна і довго не черствіє. Така м'яка здоба особливо порадує господинь, які хочуть вирізнитися з-поміж своїх готей та знайомих.

Про деталі розповідає Лілія Цвіт, кулінарний блогер з міста Дрогобич Львівської області.

  Лілія Цвіт у шоколадну паску додає сир та розтоплений шоколад
Лілія Цвіт у шоколадну паску додає сир та розтоплений шоколад

"Шоколадну паску спекла вперше для дітей. Коли печеться, то стоїть запах на весь будинок. Завдяки сиру, всередині виходить волога, а не засушена. Він додає вершковий аромат. Також наливаю розтоплений шоколад, щоб дріжджове тісто стало кремоподібним. Багато його не додаси, бо робить тісто важке і воно не піднімається. Більше тут шоколадний присмак додає какао", - уточнює Лілія Цвіт.

Інгредієнти:

50 г дріжджів

0,5 л теплого молока

1 склянка цукру

10 г ванільного цукру

4 склянки борошна

100 г м'якого сиру

2 яйця

50 мл олії

100 г розтопленого шоколаду

100 г какао

100 г родзинок

100 г шоколаду

2 ст. л. молока

Приготування:

Розчинити дріжджі у теплому молоці. Додати цукор та ванільний цукор. Перемішати і сипнути 2 склянки борошна. Замісити рідке тісто і залишити його на 30 хв у теплому місці. Потім додати м'який сир, яйця, олію, розтоплений шоколад, какао та ще 2 склянки борошна.

Вимісити тісто, щоб не прилипало до рук. В кінці додати промиті родзинки. Прикрити тісто серветкою та залишити в теплому місці на 1,5 год.

Викласти тісто у форми і залишити в них підходити ще на 20 хв. Помастити збитим жовтком, а після запікання - глазур'ю. Для неї розтопити шоколад з молоком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійська пухка паска вражає смаком та ароматом

Викласти на дно форм пергаментний папір. Щоб тісто не випадало з форми, заповнити форму на 1/3 частини.

Тоді поставити пектися у розігріту духовку при 200 градусах. Через 20 хв зменшити температуру до 180 градусів та пекти ще 30 хв, залежно від розміру форми.

Великі паски пекти годину, менші – 30-40 хв.

"Паперові форми підходять не до кожної духовки. Беру їх тільки коли готую на замовлення. У них немає товстого дна як у моїй чугунній формі. Тому паска або не повністю пропікається, або підгорає. Для неї треба робити подушку з фольги, складаючи її в кілька шарів", - уточнює господиня.

  Лілія Цвіт у шоколадну паску додає сир та розтоплений шоколад
Лілія Цвіт у шоколадну паску додає сир та розтоплений шоколад
Зараз ви читаєте новину «Розкрили секрет шоколадної паски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути