М'ясо індика дієтичне, як і м'ясо кроля. Тому шеф-повар столичного м'ясного ресторану "Чорне порося" Олег Білоус радить не перенасичувати його спеціями. Вистачить посолити й поперчити.
"Індик - велика птиця, тому для початку треба приміряти тушку, чи влізе вона у вашу духовку. Перед тим, як запікати, у філе птиці можна зробити глибокі надрізи гострим ножем й нашпигувати її чорносливом, курагою, горіхами, сиром: кому, що більше подобається. Можна всім",- каже Олег Білоус.
Щоб м'ясо було соковитим радить ввести у нього медичним шприцом свіжовичавлений сік кислого яблука. До двох склянок. Запікати, поки м'ясо не почне відставати від кістки.
Час від часу можна змащувати індичку сметаною. Майонез краще не брати, аби зберегти дієтичність й корисність страви.
Коментарі
1