четвер, 15 грудня 2011 10:22

В японських ресторанах відвідувачі готують страви власноруч

В японських ресторанах традиційно низькі столи. Сидіти там потрібно на колінах. Проте через велику кількість туристів, які не звикли до таких традицій, декілька років тому в ресторанах біля столів роблять дірки в підлозі, в які можна поставити ноги.

У японських закладах харчування завжди потрібно роззуватись. "У кожному ресторані є невеличка кімната з ящиками. В останні потрібно ставити взуття та зачиняти на ключ, - розповідає туристка Катерина Діденко, дівчина щороку близько місяця подорожує Японією. - Ключі в кожному ресторані різні: можуть бути в формі ромба, квадрата чи трикутника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японський мініатюрний автомобіль складається під час паркування

За словами туристки, японці — дійсно дуже "просунуті" в новітніх технологіях. Так, у ресторанах на кожному столі є планшетні комп'ютери. Завдяки їм не потрібно чекати офіціанта, щоб зробити замовлення. Відвідувач може вибрати будь-яку страву, а офіціант її вже тільки приносить. Меню в планшетах буває або одномовне — лише японською, або двомовне — японською та англійською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини з японського бісеру довше залишаються яскравими

У деяких японських ресторанах клієнт може власноруч готувати обрану страву. Для цього перед ним на столі ставлять чан та приносять усі інгредієнти. Зазвичай відвідувачі готують страви з м'яса, грибів та водорослів. Для такого приготування також видають спеціальні палички — утричі більші за звичайні.

"Їдять японці виключно їжу з моря: рибу, водорослі, молюски тощо. Також завжди повинен бути рис. Адже, як кажуть японці, день без рису — даремно прожитий день", - додає Катерина Діденко.

Зараз ви читаєте новину «В японських ресторанах відвідувачі готують страви власноруч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути