середа, 18 лютого 2015 19:09

Розкішний і легкий торт з печивом савоярді прикрасить святковий стіл
9

Фото: Катерина ГОНЧАРОВА

Прекрасна ідея для святкового стола — малокалорійний торт із вишнею та печивом савоярді. Готують його за принципом італійського десерту пана-коти: в основі - вершки, молоко та цукор. Пана-коту не запікають, а "скріплюють" за допомогою желатину. До готовності десерт доводять, потримавши у холодильнику, після чого можна відразу насолоджуватись його незрівнянним смаком. Пропонуємо приготувати пана-коту з італійським печивом савоярді і вишнею, рецептом якої поділилася киянка Лариса Чопенко.

Інгредієнти:

вершки 20% жирності — 600 грамів

печиво савоярді — 250 грамів

цукор — 45 грамів

ванілін — 2 грами

молоко — 90 грамів

желатин — 15 грамів

шоколадні краплі або дрібно порізаний шоколад — 40 грамів

лимонна цедра — 5-10 грамів

вишня у власному соку — 250 грамів

вишневий сироп або сік — 200 грамів

холодна вода — 1/5 склянки

Приготування:

Замочити желатин у холодній воді. Молоко підігріти, але не кип'ятити. Розчинити в молоці цукор. Віджати набряклий желатин і також додати до молока. Ввести молочну суміш у вершки. Додати ванілін і цедру лимону. Ретельно розмішати масу й поставити на 15-20 хвилин у холодильник, аби крем загус. Якщо через цей час крем все ще рідкий, потримати в холодильнику трохи довше. Чим якісніший берете желатин, тим швидше маса стане густою.

Круглу (дуже бажано - роз'ємну) форму для запікання вистелити 10 печивом савоярді. По можливості, вони мають заповнити дно повністю так, аби вільного місця було якнайменше. Ретельно змазати печиво молоком так, аби просякло ним повністю. Тоді в кінці приготування торту печиво стане м'яким, наче бісквіт.

Зверху першого шару печива залити половиною крему, який загус. На нього викласти другий шар печива савоярді. Його ж слід за такою самою схемою ретельно просякнути молоком. За 5-10 хвилин залити другий шар печива остачею загуслого крему.

Верхній шар торту посипати подрібненим шоколадом або шоколадними краплями. Накрити форму харчовою плівкою. Поставити в холодильник щонайменше на 4 години. Можна також лишити торт постояти в холодильнику ніч.

Торт, коли той постояв у холодильнику, акуратно дістати з форми. Змішати вишні із вишневим сиропом і до подачі прикрасити ними верх торту. Іноді радять вишні у власному соці попередньо проварити протягом 3-5 хвилин з додаванням пектину. Торі вони не будуть розпадатися. Тепер торт повністю готовий до подачі.

Зараз ви читаєте новину «Розкішний і легкий торт з печивом савоярді прикрасить святковий стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути