пʼятниця, 21 жовтня 2016 11:31

Різотто з грибами тушкують у білому вині

Різотто з грибами тушкують у білому вині
Фото: valio.ru

Різотто - популярна італійська страва. Готувати можна з будь-якими добавками, але восени традиційно роблять його з грибами. НАйсмачніше з лісовими, якщо їх немає під рукою, то підійдуть і печериці. Виходить ароматна та легка страва. При правильному декорі, вона виглядатиме як ресторанна.

Інгредієнти:

Масло вершкове 180 г

Рис 350 г

Печериці 350 г

Курячий бульйон 1л

Цибуля 1 шт.

Вино біле сухе 100 мл

Приготування

Наріжте шампіньйони пластинками і обсмажити їх до готовності.

Розтопіть в сотейнику 50 г вершкового масла, обсмажте в ньому цибулю (до м'якості). Додайте 130 г масла, розтопіть і висипте в сотейник промитий рис.

Ретельно перемішайте - олія повинна покрити кожне рисове зернятко. Готуйте 2-3 хвилини, безперервно помішуючи.

Додайте вино, готуйте 2-3 хвилини, щоб вино вбралося.

Влийте 2 поварешки гарячого бульйону. Постійно помішуйте рис, бульйон повинен вбратися.

Продовжуйте порційно додавати бульйон, кожен раз активно розмішуйте і чекайте, поки рідина вбереться.

Читайте також: У запіканку з брюсельської капусти додають смажені гриби

Тільки після цього вливайте ополоник бульйону. Цей процес займе хвилин 25-30.

У фіналі додайте в різотто з грибами натертий рис, перемішайте і подавайте до столу.

Зараз ви читаєте новину «Різотто з грибами тушкують у білому вині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути