
Різотто - популярна італійська страва. Готувати можна з будь-якими добавками, але восени традиційно роблять його з грибами. НАйсмачніше з лісовими, якщо їх немає під рукою, то підійдуть і печериці. Виходить ароматна та легка страва. При правильному декорі, вона виглядатиме як ресторанна.
Інгредієнти:
Масло вершкове 180 г
Рис 350 г
Печериці 350 г
Курячий бульйон 1л
Цибуля 1 шт.
Вино біле сухе 100 мл
Приготування
Наріжте шампіньйони пластинками і обсмажити їх до готовності.
Розтопіть в сотейнику 50 г вершкового масла, обсмажте в ньому цибулю (до м'якості). Додайте 130 г масла, розтопіть і висипте в сотейник промитий рис.
Ретельно перемішайте - олія повинна покрити кожне рисове зернятко. Готуйте 2-3 хвилини, безперервно помішуючи.
Додайте вино, готуйте 2-3 хвилини, щоб вино вбралося.
Влийте 2 поварешки гарячого бульйону. Постійно помішуйте рис, бульйон повинен вбратися.
Продовжуйте порційно додавати бульйон, кожен раз активно розмішуйте і чекайте, поки рідина вбереться.
Читайте також: У запіканку з брюсельської капусти додають смажені гриби
Тільки після цього вливайте ополоник бульйону. Цей процес займе хвилин 25-30.
У фіналі додайте в різотто з грибами натертий рис, перемішайте і подавайте до столу.
Коментарі