Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2014 19:45

Польські бублики з маком запікають п'ять хвилин
16

На площі Яна Матейка в Кракові кухарі і викладачі кулінарного мистецтва запрошують перехожих взяти участь у фестивалі Хліба і Вина. Показують всім бажаючим, як замішувати тісто, ліпити і запікати традиційні польські бублики і булочки. Найбільше хочуть ліпити з тіста діти. Вони за 5 хвилин збираються навколо великого столу.

"У польської й української випічки багато спільного. І у нас, і у вас, є пироги, бублики, плетінки", - каже Збігнєв Камьонка, викладач кулінарного мистецтва одного з технікумів Кракова. "Штук на десять бубликів, якщо кожен буде вагою грамів по сто, нам знадобиться: 4 склянки просіяного борошна, 20 грамів сухих дріжджів, 50 грамів вершкового масла. Також — чайна ложка цукру, сіль на кінчику ножа, одне яйце, склянка теплого молока і мак для посипки", - пояснює кухар.

Спершу замішують дріжджове тісто. "Для цього змішайте борошно з дріжджами і яйцем. Поступово додаючи молоко, замісіть щільне тісто руками. Продовжуйте замішувати до однорідності. Накрийте масу рушником і лишіть у теплому місці на 30-40 хвилин. Ми на відкритому для всіх майданчику показуємо, як ділити тісто на шматки, але наші заготівлі заздалегідь вже потримали біля плити ще до початку заходу. Толі бублики будуть пухкенькі. Але щоб вийшли тонкі, то чекати, доки "дійдуть", зовсім не треба".

"На поверхні, посипаній борошном, тісто знов розкатуємо, щоб стало тоншим. Тоді розрізаємо уздовж, щоб вийшли довгі смужки. Спеціальним ножем смужки коротимо, аби кожна була довжиною десь по 10-20 сантиметрів. Тут все залежить від вашого смаку. Чим довша смужка, тим більший діаметр матиме бублик. З'єднуємо кінці смужки і долонею прокатуємо по поверхні стола в одному напрямку. Так смужки будуть у завитках. Наші майбутні бублики набули своєї форми. Тепер посипаємо їх маком. Ще можна зробити бублики іншої форми. Прості, не закручені. Для цього виліпіть із тіста невеличкі кульки, притисніть їх зверху склянкою, аби стали пласкі. Посередині виріжте коло гострою формою".
Майбутню випічку викладають на спеціальну решітку. Це дозволяє не змащувати деко олією. Тісто відправляють у попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікають 5-10 хвилин. Час запікання залежить від товщини бубликів.

Зараз ви читаєте новину «Польські бублики з маком запікають п'ять хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути