пʼятниця, 20 грудня 2013 15:39

Польські голубці запікають у томатному соусі
6

Фото: Фото: Катерина Гончарова

"Голубці у Польщі, як і в Україні, готують часто. Для обох країн ця страва, я би сказав, дуже традиційна", - каже кухар Томаш Здренка. Приїхав з Польщі в Україну на одну з гастрономічних виставок.

Для приготування страви на компанію з 3-4 людей знадобляться такі продукти: качан свіжої капусти, кілограм свиного або телячого фаршу, 7 столових ложок рису, одне куряче яйце, помідор, томатна паста і сметана, зелень укропу і петрушки, чорний мелений перець, сіль.

Спершу готує начинку. Фарш кухар заздалегідь розморожував у холодильнику одну добу.  Тепер викладає його на тарілку разом із відвареним рисом, половинкою дрібно порізаної цибулі, зелень і звареним в круту й подрібненим яйцем. Солить і перчить, усе ретельно перемішує.

"Раніше у Польщі для голубців частіше брали квашену капусту, особливо в сільській місцевості, - розповідає кухар, перемішуючи начинку великою ложкою, - Тепер фарш загортають майже завжди у сиру. У качана капусти вирізаю основу. Листки закладаю в каструлю з киплячою водою. Вода має вкривати їх повністю. Зменшую вогонь і варю 10 хвилин, щоб листя розм'якло. Тоді виймаю, чекаю, доки стече вода, поки охолоне. Під наклоном ножем відрізаю у листків основу, яка трохи виділяється. Бо треба рівну поверхню".

Каже, можна покласти варитися і качан повністю. Нічого не вирізаючи. Але тоді варити треба не 10 хвилин, а удвічі більше.

Накладає у лист капусти по ложці начинки і загортає руками.Окремо готує для голубців соус. 2 склянки томатного соку змішує з 4 столовими ложками сметани. Додає столову ложку томатної пасти. Солить і перчить. У каструлі доводить цю масу до кипіння на малому вогні. Готовим соусом поливає голубці, викладені на деко. Ставить у розігріту до 180 градусів духовку, запікає 40 хвилин. Подає до столу гарячими.

"Можна і посмажити на пательні, закривши кришкою. Помітив, що готувати так голубці люблять саме українці. Засмажувати можна з цибулькою, з морквою і червоним перцем, нарізаним кружальцями або кубиками.

Зараз ви читаєте новину «Польські голубці запікають у томатному соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути