
Запечені яблука - корисний, низькокалорійний та доступний десерт. На перший погляд, страва проста, при цьому смак неймовірний. Перед подачею прикрашають вершками, горіхами та медом.
Інгредієнти:
яблуко - 6 шт.
волоські горіхи - 150 г
біле сухе вино - 1 склянка
родзинки - 100 г
мед - 2 ст. л.
ром - 50 мл
сіль - дрібка
мелена кориця — за смаком
цукор - 100 г
вершкове масло - 50 г
Приготування:
Вирізати серцевину у яблуках так, щоб зберегти цілісність плодів. Перемішати горіхи, родзинки, цукор, сіль, корицю, ром. На дно яблук помістити по чайній ложці меду. Начинити фрукти підготовленою сумішшю.У всі плоди налити біле вино, зверху на кожен покласти шматочок вершкового масла. Запікати у духовці при 180 градусах 60 хвилин. Подати зі збитими вершками або кулькою морозива.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві капкейки: показали оригінальні ідеї осіннього декору
З яблук можна зробити легкі та вишукані десерти. Їх приготування займає менше часу, ніж пирогів. Зате на святковому столі вони виглядають неперевершено. Для цих десертів краще брати тверді яблука з кислинкою, а не солодкі та сипкі.
Коментарі