четвер, 26 грудня 2013 17:27

"Плавлені сирки, морква і цибуля — продукти для крем-супу є в кожному холодильнику"

"Крем-суп — універсальна страва. Не жирна, але і поживна. Дає енергію і всі потрібні вітаміни, - каже Ірина Луценко, 33 роки, помічник шеф-кухаря фаст-фуду здорової їжі "Салатейра". У закладі на Подолі щодня готує понад 30 порцій крем-супів.

Для крем-супів можна не купувати спеціальних продуктів. В кожному холодильнику знайдеться морква, цибуля і плавлені сирки, каже кухар.

"Розповім вам, як готую сирний суп. Ставлю на вогонь грітися каструлю з літром води. Тим часом готую зажар. Чищу від шкірки дві крупні цибулини і три морквини, натираю їх на терці. На пательною вливаю пару столових ложок оливкової олії, розігріваю. Висипаю на неї моркву і цибулю. Смажу, поки цибуля стане золотавого кольору, солю і перчу. Вода в каструлі тим часом починає кипіти. В цей момент зливаю до неї всю зажарку і трохи зменшую вогонь — нехай покипить хвилин п'ять.

Натирає на крупній терці три плавлені сирки, всипає їх до моркви і цибулі. Вливає півсклянки вершків 33%-жирності. Дає поваритися ще 5 хвилин, тоді знімає з вогню.

"Подрібнюю усі зварені інгредієнти блендером. Беру дуже потужний. Такий, що коли все ретельно подрібнить, то морква стає світлішого кольору. Навіть не помітно, що це морква. Занурюю блендер у рідину, подрібнюю ним все хвилин 5, не менше. Якщо блендер слабкий, то збивати треба на пару хвилин довше.

Від збивання маса поступово стає густішою. Для більш рідкого супу і ніжнішого смаку можна влити більше вершків, каже кухар.

Розливаю суп по тарілках. Для прикраси сиплю в кожну по жменьці сухариків. Можна порізати для декору малими кубиками хліб, трохи підсмажити. Кладу зверху гілочку руколи. Можна посипати і насіння гарбуза зверху. Прямо як в ресторанах Європи".

"Грибний суп готую за такою самою схемою. Треба лише шампіньйони поварити довше в окремій посудині. Отже, мию 200 грамів шампіньйонів, ріжу кубиками. Кладу в киплячу воду і варю 15 хвилин. Засмажую окремо дві цибулини. Проціджую з води шампіньйони і кидаю їх до цибулі. Солю, сиплю дрібку чорного меленого перцю. Для супу грію новий літр води. Коли гриби і цибуля добре просмажились, зливаю ще раз воду, що вийшла з шампіньйонів. Сиплю все в каструлю, заливаю склянку вершків і варю двадцять хвилин. Збиваю найдовше з усіх супів — 15 хвилин. Розлитий по тарілках, звісно, подаю гарячим".

 

Зараз ви читаєте новину «"Плавлені сирки, морква і цибуля — продукти для крем-супу є в кожному холодильнику"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути