
Усі звикли, що плов готують з м'ясом. Але він не менш смачний виходить, коли приготувати його з овочами.
Важливо знати кілька секретів і тоді його "зметуть" за хвилини. Gazeta.ua ділиться рецептом смачного та ароматного пісного плову.
Інгредієнти
Довгозернистий рис - 2 ст.
Морква - 2 шт.
Цибуля - 1 шт.
Солодкий перець - 1 шт.
Овочевий бульйон - 4 ст.
Куркума - 0,5 ч. л.
Коріандр мелений - 0,5 ч. л.
Сіль - за смаком.
Як приготувати
Підготуємо овочі. Очищаємо цибулю і моркву, нарізаємо півкільцями товщиною 2 мм. Солодкий перець нарізаємо соломкою.
Обсмажте в сковороді цибулю до м'якості, в попередньо розігрітій олії. Вона має набути легкого золотистого відтінку. Можна використовувати і широку низьку каструлю з товстим дном.
Додайте перець і моркву, продовжуйте готувати, помішуючи, близько 5-6 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.
Тепер додайте рис і змішайте з овочами. Обсмажте рис протягом 2-3 хв.
В окремій каструлі підігрійте овочевий бульйон, додайте в нього сіль і спеції. Перемішайте, щоб спеції розчинилися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постимо і набираємося вітамінів: як приготувати весняний салат з ароматних пагонів редиски
Перелийте гарячий бульйон у плов, знову перемішайте всі інгредієнти. Після того, як закипить, поставте вогонь на мінімум, закрийте кришкою і тримайте на невеликому вогні десь з півгодини, доки рис не вбере всю рідину. Вимкніть плиту та дайте настоятися ще 10 хвилин.
За бажанням солодкий перець можна замінити нарізаними слайсами печерицями. Перед подачею посипте плов з овочами свіжою зеленню для прикраси.
Для овочевого бульйону: на 1,5 л води береться нарізаних 2 моркви, 2 кореня петрушки, 0,5 кореня селери, 1 порей і набір спецій за смаком (чорний перець горошком 10 шт., лавровий лист 2-3 шт., чебрець, сіль). Цибулю можна замінити на ріпчасту або додати і її також. Варити півгодини, дати настоятися дві години і процідити через сито.
Насмажити гору тонких млинців можна без яєць і молока. І навіть не обов'язково мати пшеничне борошно вищого гатунку.
Gazeta.ua ділиться цікавим рецептом млинців із житнього борошна. Вони будуть до смаку не лише у піст, а й на щодень.
Коментарі