




"Мої діти обожнюють піцу, - зізнається бухгалтер Марія. – Але з роботи повертаюся пізно і не маю часу, щоб морочити собі голову з тістом. Готові палянички не люблю, вони – як гума".
Марія спробувала приготувати піцу на купованому тісті.
"Це не готовий корж, а сире заморожене листкове тісто, призначене для рогаликів і тістечок, – пояснює жінка. - Ніколи б не подумала, що може бути так смачно." Півкілограмового вистачає на велику піцу. Коштує воно близько 10 гривень. Головне не розморожуйте тісто в мікрохвильовій печі, бо під час випікання воно не виросте. Просто поставте в будь-яке місце на кухні і за годинку можна буде пекти піцу".
Марія нарізає печериці, помідори, висипає у миску пів банки консервованої кукурудзи і все перемішує.
"Сьогодні піца без м'яса, – каже вона. – Зазвичай додаю до начинки курятину або шинку, але в жодному разі не ковбасу. Все перемішую, щоб на кожному шматочку готової піци були всі інгредієнти."
Духовку розігріває до 180 градусів, тісто викладає у форму, попередньо її змащує олією.
"Тісто солю, перчу, наливаю домашню аджику і викладаю наверх начинку, посипаю тертим сиром, – розповідає Марія. – Печу 12-15 хвилин. Тісто підростає, стає хрустким і сочистим від аджики."
Коментарі
3