четвер, 28 березня 2024 15:42

Пісний плов з овочами: як приготувати ситну ароматну страву, яку оцінять усі рідні

Пісний плов з овочами: як приготувати ситну ароматну страву, яку оцінять усі рідні
Пісний плов з овочами: рецепт Фото: pinterest

Усі звикли, що плов готують з м'ясом. Але він не менш смачний виходить, коли приготувати його з овочами.

Важливо знати кілька секретів і тоді його "зметуть" за хвилини. Gazeta.ua ділиться рецептом смачного та ароматного пісного плову.

Інгредієнти

Довгозернистий рис - 2 ст.

Морква - 2 шт.

Цибуля - 1 шт.

Солодкий перець - 1 шт.

Овочевий бульйон - 4 ст.

Куркума - 0,5 ч. л.

Коріандр мелений - 0,5 ч. л.

Сіль - за смаком.

Як приготувати

Підготуємо овочі. Очищаємо цибулю і моркву, нарізаємо півкільцями товщиною 2 мм. Солодкий перець нарізаємо соломкою.

Обсмажте в сковороді цибулю до м'якості, в попередньо розігрітій олії. Вона має набути легкого золотистого відтінку. Можна використовувати і широку низьку каструлю з товстим дном.

Додайте перець і моркву, продовжуйте готувати, помішуючи, близько 5-6 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.

Тепер додайте рис і змішайте з овочами. Обсмажте рис протягом 2-3 хв.

В окремій каструлі підігрійте овочевий бульйон, додайте в нього сіль і спеції. Перемішайте, щоб спеції розчинилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постимо і набираємося вітамінів: як приготувати весняний салат з ароматних пагонів редиски

Перелийте гарячий бульйон у плов, знову перемішайте всі інгредієнти. Після того, як закипить, поставте вогонь на мінімум, закрийте кришкою і тримайте на невеликому вогні десь з півгодини, доки рис не вбере всю рідину. Вимкніть плиту та дайте настоятися ще 10 хвилин.

За бажанням солодкий перець можна замінити нарізаними слайсами печерицями. Перед подачею посипте плов з овочами свіжою зеленню для прикраси.

Для овочевого бульйону: на 1,5 л води береться нарізаних 2 моркви, 2 кореня петрушки, 0,5 кореня селери, 1 порей і набір спецій за смаком (чорний перець горошком 10 шт., лавровий лист 2-3 шт., чебрець, сіль). Цибулю можна замінити на ріпчасту або додати і її також. Варити півгодини, дати настоятися дві години і процідити через сито.

Насмажити гору тонких млинців можна без яєць і молока. І навіть не обов'язково мати пшеничне борошно вищого гатунку.

Gazeta.ua ділиться цікавим рецептом млинців із житнього борошна. Вони будуть до смаку не лише у піст, а й на щодень.

Зараз ви читаєте новину «Пісний плов з овочами: як приготувати ситну ароматну страву, яку оцінять усі рідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути