Запечені яблука - ніжний десерт, що тане в роті. Він має приємний аромат сухофруктів і апельсиново-яблучний присмак. Для новизни смаку яблука поливають йогуртовим соусом.
Інгредієнти:
Йогурт з вишнею 50 г
Яблука 1 шт.
Родзинки 30 г
Волоські горіхи 30 г
Мед 15 г
Цедра апельсина 1 ст. л.
Лимонний сік 1 ст. л.
Приготування
Яблуко помити, зрізати "кришку" (частина з хвостиком).
Вирізати серцевину так, щоб товщина стінок яблука була не меншою 0,5 см.
Родзинки і волоський горіх нарізати і засипати в яблука.
Поставити їх в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Для соусу змішати йогурт, мед, цедру апельсина і сік лимона.
Читайте також: Пухкий яблучний пиріг виходить смачнішим разом з ожиною
Поки яблуко запікається, соус повинен настоятися. Готове яблуко полийте солодким соусом.
Коментарі