Несолодкі мафіни - оригінальна страва, яка здивує гостей та підніме авторитет будь-якій господині. Випічка настільки смачна, що викликає своєрідну гастрономічну залежність.

Про це Gazeta.ua розповідає Олена Зуб, футблогерка.
Інгредієнти:
масло - 120 г
яйця - 2 шт.
цукор - 1 ст. л.
кефір - 250 мл
мука - 350 г
сіль - 0,5 ч. л.
сода - ¼ ч. л.
бекон - 100 г
оливки - 50 г
сир - 120 г
розпушувач - 1 ч. л.
тмин - за смаком
Приготування:
Розтопити масло та додати яйця, цукор, кефір та збити. Всипати просіяну муку, сіль, соду та розпушувач. Мілко нарізати бекон та оливки. Натерти на мілку тертку сир й додати до тіста. Присмачити тмином, ви можете взяти будь-які спеції. Форми для випічки кексів змастити маслом та наповнити ⅔ тістом. Випікати в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Її потрібно увіткнути в випічку, якщо вийняти й буде суха - страва готова. Мафіни подати, прикрасивши оливками та беконом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цибулевий пиріг прикрашають кунжутом
Яєчні мафіни випікають за 15 хвилин. До них додають легкі та низькокалорійні продукти. Така стрва прийдеться до смаку поціновувачам корисного харчування.
Коментарі