Курча в часниковому маслі виходить соковитим та з хрусткою пікантною скоринкою. Все, що потрібно зробити перед запіканням, це покласти під шкіру вершкове масло із заправкою. Для солодкого присмаку зовні курчат натирають медом та соєвим соусом.
Інгредієнти:
Масло солодко-вершкове 82% 70 г
Курчата-корнішони 2 шт.
Часник 5 г
Сіль 3 г
Перець чорний мелений 2 г
Лимон 50 г
Соєвий соус 20 мл
Мед 10 г
Салат корн 30 г
Приготування
Часник пропустіть через прес, а зелень дрібно наріжте. Натріть лимонну цедру на дрібній тертці.
Тепер змішайте вершкове масло кімнатної температури з часником, зеленню, лимонним соком і цедрою.
На курчатах надріжте шкіру, покладіть в надрізи вершкове масло і розподіліть під шкірою по всій тушці. Тепер натріть курчат сіллю, перцем і змастити сумішшю меду і соєвого соусу.
Готові тушки запечіть в духовці при температурі 180С, від 40 хв. до 1 години, в залежності розміру курчати.
Читайте також: 3 найкращі м'ясні закуски до пива для Октоберфесту
Щоб курчата не підгорали, можна закрити їх фольгою.
Коментарі