Цього сезону популярні прості легенькі італійські салати з зеленню. Рукола, базилік, бораго - чи не найулюбленіші трави, що нині завоюали багатьох своїм смаком та неповторністю.
Салат з руколи

Інгредієнти:
рукола - пучок
огірок - 2 шт
сир фета - 100 г
оливкова олія - 50 г
Приготування:
Руколу помити і порвати. Сир порізати кубиками.
Помідор і огірок покришити.
Викласти на тарілку руколу. Посолити, поперчити, полити оливковою олією. Посипати сиром. Можна прикрасити зернами гранату.
Салат Капрезе з базиліком та моцарелою

Інгредієнти:
базилік - пучок
сир моцарела - 150 г
помідор - 2 шт
орегано - 1ч.л
бальзамічний оцет - 2 ст.л
оливкова олія - 2 ст.л
Приготування:
Порізати кружальцями сир та помідор. Перекласти їх між собою на велике блюдо.
Викласти на кожне кільце по листочку базиліка.
Притрусити орегано.
Полити бальзамічним оцтом та оливокою олією.
Салат з бораго

Інгредієнти:
бораго - пучок
сухарики - 100 г
пекінська капуста - 3-4 листка
яйця - 2шт
гірчиця - 1 ч. л
майонез - 2 ст.л.
лимонний сік - 2 ч. л
мед - 1ч.л
Приготування:
Висипати білі сухарики в сковорідку. Злегка обсмажити.
Порвати листя пекінської капусти.
Скришити яйця.
Приготувати соус з гічиі, меду, лимонного соку та майонезу. Заправити салат.
Читайте також: 5 оригінальних десертів з полуницею
Коментарі