субота, 16 квітня 2016 21:57

Надзвичайний торт "Темний Ларрі" став еталоном шоколадного десерту
14

Фото: andychef.ru

В рецепті торту "Темний Ларрі" переплилися найкращі традиції світових кондитерів. У ньому справжня революція в інгредієнтах, їх пропорціях і технології приготування. Якщо точно дотримуватися всіх кроків, цей торт стане вашим фаворитом.

Пористи коржі виходять м'які і соковиті. Сильний шоколадний смак припадає до серця кожному хто його спробує. Він увібрав в себе найкраще від світових десертів і повітряних мусів,через що і став еталоном шоколадного торта.

Інгредієнти:

Борошно - 375 г

Какао - 90 г

Розпушувач - 10 г

Сода - 7 г

Олія - ​​150 г

Цукор - 450 г

Яйця - 3 шт

Екстракт ванілі - 5 г

Молоко - 150 г

Гаряча кава - 340 г

Алкоголь - 75 г

Для крему:

Вершки 33% - 100 г

Вершковий сир - 500 г

Цукрова пудра - 70 г

Для глазурі:

Чорний шоколад -100 г

Вершкове масло - 60-80 г

Приготування:

Просіяти у велику миску сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач, соду.

Ретельно перемішати ретельно вінчиком. Поставити в сторону.

В чаші міксера з'єднати олію і цукор (450 г). Збити міксером до однорідної маси.

Знизити швидкість і ввести яйця і ванільний екстракт. Додати половину сухої суміші і збивати.

Налити молоко і дуже гарячу каву. Окріп активізує розпушувач.

Налити туди алкоголь (віскі, коньяк, лікер), але не вино.

Збити на низькій швидкості і всипати залишок сухих інгредієнтів.

Випікати на 180 градусах приблизно 25 хвилин одинарний корж. Їх вийде за три підходи три. Кожен потрібно розрізати на 2 частини.

Тісто дуже темне, а в процесі випікання стане зовсім чорним. Тому не треба боятися, що корж згорів.

Перевіряйте шпажкою, як тільки вийшла сухою - виймайте.

Дістали відразу з форми, переклали на решітку і зняли пергамент.

Так по черзі випікати всі коржі. Коли вони охолонуть повністю, загорнути у плівку і поставити в холодильник на ніч.

Зрізати коржі під одну товщину. Коржі дуже вологі, варто прокласти кожен пергаментом, щоб вони не злипалися.

Для крему в в чаші збити вершки. Секрет швидкого збивання: холодна миска, холодні насадки міксера і холодні вершки.

На початку буде здаватися, що нічого не відбувається, але хвилині на 5-й маса почне густіти. Вимкнути коли утворяться стійкі піки.

Додати вершковий сир і цукрову пудру. Збиту однорідну масу треба поставити в холодильник на 1 годину.

Для глазурі шоколад порізати дрібно. Покласти кондитерський мішок в окріп. Так НІКОЛИ не перегріється шоколад. Коли шоколад розтанув, перелити його в широку чашку.

Додати рубані шматочки холодного вершкового масла.

Силіконової лопаткою розмішати масу, до однорідності без грудок.

Дати шоколадній глазурі трохи охолонути. Спочатку вона буде бігти з лопатки як вода, і поступово загустатиме

Скласти торт, перемастити кремом і полити шоколадною глазур'ю.

Зараз ви читаєте новину «Надзвичайний торт "Темний Ларрі" став еталоном шоколадного десерту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути