




Львів'янка Марина Заболотна на романтичну вечерю з коханим приготувала тушковане м'ясо у білому вині. Рецептом з нею поділилася подружка.
"Не знала, що приготувати, аби його вразити, - каже дівчина. - Бо ж говорять, що шлях до чоловічого серця лежить через шлунок. І, здається, я той шлях проклала."
Заболотна взяла кілограм відбірної свинної шинки. Каже, що телятина не гірше смакує. М'ясо добре промила, порізала великими шматками. На декілька хвилин поклала у сковорідку на вогні, аби м'ясо трохи обсохло. За той час почистила 200 грам ріпчатої цибулі, порізала кружальцями. До м'яса додала 4 столові ложки рослинної олії, цибулі — все обсмажила до золотистої скоринки. Посипала м'ясо з цибулею меленою паприкою, влила 400 грам м'ясного бульйону, стільки ж сухого білого вина. Довела до кипіння, накрила кришкою і тушкувала м'ясо протягом 30 - 35 хвилин.
300 грам моркви порізала на кубики, додала до м'яса і тушкувала разом з ним. Коли м'ясо готове, його посолила, поперчила і тушкувала ще протягом 5 хвилин. Коли під стравою виключила вогонь, посипала кропом.
"Подруга казала, що до цього м'яска разом з морквою різала картоплю та гарбуз. Тоді страва подається без гарніру. Я ж до свого м'яска зробила картопляне пюре та салат зі свіжих овочів", - зазначає Заболотна.
Коментарі