




"У чоловіка був ювілей — 60 років. Запросили 35 гостей — стільки тепер кличуть на маленьке весілля. За місяць до дня народження з донькою складали меню. Думали, що подати головною стравою з м'яса. Печена курка вже всім набридла, відбивні — банально. Вирішили приготувати "мясо по-французьки". Не було гостя, який би не похвалив нашої страви", - каже Галина Швець з райцентру Старий Самбір на Львівщині.
Господиня взяла 1 кілограм відбірної свинини. Каже, можна брати яловичину чи навіть куряче філе. Нарізала м'ясо шматочками середньої товщини. Дивилася, аби шматочки вийшли не занадто тонкі, але і не занадто товсті. Тонкі скоро засушаться, товсті — добре на пропечуться.
Кожен нарізаний шматочок ретельно відбила з двох сторін. Щоб м'ясо не було занадто прісним, а вийшло соковитим, додала спеціальної приправи для м'яса. Її придбала у продуктовому магазині.
Виклала м'ясо на деко, заздалегідь змащене маслом. Використовує не тільки рослинну олію, кладе шматочок вершкового масла. Завдяки йому м'ясо виходить із золотистою і хрусткою скоринкою.
Зверху на кожен шматочок кладе сиру цибулю, нарізану кружальцями. Посипає тертим на дрібній тертці сиром. Використовує суміш плавленого і звичайного сиру.
Змащує майонезом, щоби м'ясо не вийшло сухим. Солить, перчить. Деко ставить у заздалегідь розігріту духовку.
"Готую до золотистої скоринки. Зубочисткою перевіряю готовність м'яса, - каже Швець. - Якщо зубочистка легко проходить через шматочок м'яса, то воно готове."
Коментарі
3