5 квітня відзначають Міжнародний день супу. Це слово французького походження та означає розмочений у відварі хліб.
Найдавніший рецепт супу міститься в кулінарній книзі Апікура, написаної в IV ст. Там згадані такі інгредієнти: пшениця, оливкова олія, м'ясний фарш, мізки, перець, лавровий лист, кмин, вино і ферментований рибний соус.
Знаменитий цибульний суп, за легендою, з'явився завдяки Людовику XV. Якось пізно вночі французький король зголоднів, проте в мисливському будиночку не знайшлося нічого, крім цибулі, масла і шампанського.
Найдорожчий суп у світі – це суп з ластів'ячих гнізд, який вважається делікатесом в Китаї, В'єтнамі та Малайзії. Власне, суп готується зі слини ластівок, якою вони скріплюють гнізда. За консистенцією він нагадує кисіль.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом супу, який відновлює сили
Швейцарський молочний суп примирив армії в розпал релігійних воєн 1529 року біля невеликого містечка Каппель. Там розташувалися війська протестантського Цюріха і католицького Цуга в очікуванні вирішальної битви. Але одного вечора католики приготували величезний котел молочного супу. Протестанти відчули апетитний аромат і відправили переговірників з хлібом: "Якщо ви дасте нам покуштувати вашого супу, ми поділимося з вами нашим хлібом". Котел тут же розмістили строго на кордоні, поставивши на нього шпагу в знак демаркації. Після спільної трапези противники розійшлися й підписали мирний договір.
Суддя кулінарного шоу "Майстер шеф" Володимир Ярославський не припиняє дивувати підписників соціальних мереж апетитними стравами. На цей раз шеф-кухар приготував пісний суп із мінімуму інгредієнтів.
Коментарі