Суддя проекту МастерШеф, викладач кулінарного мистецтва Ектор Хіменес-Браво майстерно готує не тільки українські страви. Також вчить готувати іноземні, як от колумбійський суп Ахіако.
Його рецепт кухар дає у своєму Іnstagram.
"Після святкувань ми всі впадаємо в майонезну кому. У мене є чудовий рецепт супу з Колумбії, який відтворить водний баланс та надасть сил і енергії", - розповідає Ектор Хіменес-Браво.
Інгредієнти:
2 великі курячі грудки
1 велика цибуля
5 зубців часнику
1 ст. л. солі
1 ст. л. меленого перцю
2 ст. л. оливкової олії
4 склянки курячого бульйону
0,5 кг картоплі
1,5 склянки заморожених ядер кукурудзи
1 пучок кінзи
1 пучок зеленої цибулі
2 ст. л. сушеного орегано
2 авокадо
1/2 склянки сметани
1/2 склянки подрібненої кінзи
2 ст. л. каперсів
Приготування:
Змішати курку, цибулю, часник, сіль і перець. Накрити кришкою та поставити в холодильник на добу. Курка має промаринуватись.
Нагріти олію на середньому вогні. Додати курку з її маринадом і підрум'янити кожну сторону 6 хв.
Налити бульйон і збільшити вогонь. Коли суміш закипить, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати. Варити, поки курка не стане м'якою, 30 хвилин.
Перекласти курку на окрему тарілку і зняти шкірку. Бульйон відставити. Грудки нарізати смужками, а кістки викинути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геніальне зробити просто: Ектор Хіменес-Браво дав фірмовий рецепт макаронів
Покласти картоплю в казан із залишками рідини. Накрити кришкою і варити 5 хв.
Додати кукурудзу, кінзу, зелену цибулю та орегано. Тушкувати 20 хв. поки картопля не стане м'якою. Вийняти кінзу та зелену цибулю, а курку повернути у ємність. Тушкувати кілька хвилин, поки курка не прогріється.
Подавати з авокадо, сметаною та зеленню.
Майже два роки тому в столиці Євген Клопотенко відкрив ресторан "100 років тому вперед".
Заклад пригощає відвідувачів стравами української кухні без стереотипів. Дивують картоплею в карамелі, закускою із бджіл, арахісу та меду, яловичою вирізкою з тартаром, оселедця, морквяним пюре та зернами кропу й десятками інших страв.
Коментарі