середа, 28 липня 2021 02:28

Мінімум зусиль та максимум смаку: як приготувати апетитний кабачковий сніданок

Урізноманітнити буденний сніданок можна з допомогою кабачка. Цей овоч смачний не лише смажений кільцями чи запечений в духовці. З нього готують безліч корисних та оригінальних страв. З них можна почати свій ранок, або завершити день.

Автор: Les Bourgeonniers from Pexels
  У кабачках присутні вітаміни груп А, В, С, Н, PP і знаменитий вітамін молодості – Е.
У кабачках присутні вітаміни груп А, В, С, Н, PP і знаменитий вітамін молодості – Е.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево і смачно: як приготувати три страви з однієї курки

Кабачкові оладки

Інгредієнти:

кабачок - 2 шт.,

яйце - 3 шт.,

сир - 100 г,

кріп чи петрушка - за смаком,

борошно - 4 ст. л.,

часник - зубець,

перець, сіль - за смаком.

Приготування:

Кабачки помити та подрібнити в блендері. Посолити, перемішати та залишити на 10 хвилин. Віджати сік. Додати яйця, часник, борошно, дрібно натертий сир і перемішати. Розігріти сковороду з рослинною олією. Викладаючи тісто ложкою та обсмажити кабачкові оладки на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки. Подати зі сметаною чи йогуртом.

Омлет з цукіні

Інгредієнти:

яйце - 2 шт.,

сметана - 2 ст. л.,

пармезан - 50 г,

масло - 2 ст. л.,

кабачок - 1 шт.,

цибуля - 1 шт.,

зелень - за смаком,

перець, сіль - за смаком.

Приготування:

Кабачок натерти на крупній тертці. Нарізати цибулю та обсмажити до прозорості. Додати кабачок й готувати протягом 5 хв. У мисці змішати яйця зі сметаною, зеленню, спеціями до однорідності. У сковороду додати омлетну масу і готувати 5-7 хвилини під кришкою. Посипати тертим пармезаном. Готовий омлет викласти на тарілку і посипати подрібненою зеленню.

Кабачкові мафіни

Інгредієнти:

цукіні - 1 шт.,

борошно - 1 скл.,

яйце - 1 шт.,

молоко - 130 мл.,

масло - 50 г,

мигдаль - 30 г,

розпушувач - 10 г,

цукор - 1 ст. л.,

сіль - дрібка,

мигдальні пелюстки - за смаком.

Приготування:

Кабачок натерти на крупній тертці. Мигдальний горіх підсушити та подрібнити. Змішати тертий кабачок, горіхи, просіяне борошно, розпушувач і сіль. З'єднати яйце, молоко, розтоплене вершкове масло, цукор і збити міксером. Додати молочну і кабачкову масу і перемішати. Помістити тісто в змащені вершковим маслом формочки для випікання. Готувати в розігрітій до 180 С духовці 25-30 хвилин. Готову страву прикрасити мигдальними пелюстками.

Ранок вихідного дня особливий та довгоочікуваний. Тому проводити години на кухні не хочеться нікому. Для поціновувачів швидких та смачних сніданків підібрали три смачні та ситні страви, які підкорять усіх членів родини. На приготування йде не більше 15 хв.

Зараз ви читаєте новину «Мінімум зусиль та максимум смаку: як приготувати апетитний кабачковий сніданок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути