Ексклюзиви
неділя, 25 липня 2021 02:28

Дешево і смачно: як приготувати три страви з однієї курки

З однієї курки легко зробити три страви на чотирьох осіб. Секрет у правильному розподіленні тушки. Відокремити стегна, розрізаючи по суглобу. Ділити кожне на дві частини - на стегно і гомілку.

Відокремити крила. Поділити тушку на дві частини, розрізаючи паралельно хребту - на спинку і грудку.

1. Курячий суп

Автор: liter.kz
 

Його готують із хребта і кісток від грудки. Він смачним виходить з імбиром, локшиною і овочами. Імбир надає супу азіатський акцент. На основі курячого бульйону можна приготувати безліч смачних супів, як зовсім легких - дієтичних, так і наваристих.

2. Сендвіч з курячою грудкою

Автор: khmelnytsky.com.ua
 

Філе курячої грудки посипають спеціями, загортають у фольгу і запікати 30 хв. За 10 хв. до закінчення приготування фольгу розкрити, щоб курка підрум'янилася. Її охолодити і можна класти у сендвічі, які підійдуть для сніданку, для перекусу на роботі або в школі. Універсальний рецепт - з хлібом для тостів, помідором і авокадо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати ресторанні страви за пів години - підказки для лінивих

3. Фрикасе з курки з грибами

Автор: myastoriya.com.ua
 

Фрікасе перекладається з французької перекладається як "будь-яка всячина". Це рагу з яловичини, птиці або кролятини в білому соусі. М'ясо нарізають невеликими шматочками. Смажать на вершковому маслі, а потім тушкують у вершках та з овочами.

Фрікасе передбачає гарнір з рису або кускусу, який можна полити залишками соусу.

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пирога з куркою та печерицями. Готується просто і швидко. Замість птиці й грибів можна використати будь-яку начинку на смак - солодку чи солену.

"Пироги з листкового тіста – це чарівна паличка на кухні, тому готуємо пиріг із куркою, печерицями й сиром. Загортати в тісто можна що завгодно – і м'ясо, і овочі, і фрукти з ягодами, і навіть крупи. Усе буде смачно. Ось і я вирішив приготувати смачний закритий пиріг із курячими стегнами й печерицями", - сказав Клопотенко.

Зараз ви читаєте новину «Дешево і смачно: як приготувати три страви з однієї курки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути