На смачну та колоритну вечерю можна витрачати не більше півгодини. Вона на смак та вигляд не відрізнятиметься від ресторанної. Справа не у пришвидшенні приготування, а у правильних рецептах.
Якраз такі і зібрані у статті. Ці класичні рецепти, якими можна здивувати рідних.
Свинина відбивна з шавлією
Інгредієнти:
Свинячі відбивні 2 шт
Оливкова олія - 1 ст. л.
Цибуля 1 шт
Яблучний оцет - 2 ст. л.
Вершки 30% - 50 мл
Листя шавлії - пучок
Петрушка - 2 ч. л.
Приготування:
Свинину посолити і поперчити. Її обсмажити з обох сторін протягом 6-8 хв, викласти на тарілку.
На сковороді зарумянити дрібно нарізану цибулю і долити оцет. Почекати, поки майже вся рідина випарується.
Сюди покласти м'ясо, налити півсклянки води і вершки. Додати порізані шавлію і петрушку, тушкувати на повільному вогні 7 хв.
М'ясо викласти на тарілку і полити соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три страви Чорногорії, які зводять туристів із розуму
Соус бешамель
Інгредієнти:
Вершкове масло - 50 г
Борошно - 50 г
Молоко - 200 мл
Мускатний горіх - за смаком
Приготування:
Розтопити олію, обсмажити на повільному вогні до однорідної консистенції.
Додати молоко, сіль, мускатний горіх. Залишити соус на повільному вогні під кришкою і готувати 10 хв.
Цим соусом полити запіканку або гарячі бутерброди. Для цього помастити тост соусом, покласти шинку, сиру і накрити таким же тостом із соусом. Запікати в духовці при температурі 200 градусів 10 хв.
Яйця по-бенедиктинськи під голландським соусом
Інгредієнти:
Яйце - 2 шт.
Яєчний жовток - 2 шт.
Вершкове масло - 100 г
Бекон - 6 скибок
Лимонний сік - 1 ч. л.
Вершки 10% - 50 г
Приготування:
На пару змішати розтоплене масло, жовтки, лимонний сік і, помішуючи, готувати до загустіння. Налити вершки і трохи пармезану. Розмішати соус, накрити кришкою і поставити в тепле місце.
Бекон підсмажити до хрускоту і викласти на тарілку.
Зварити яйця-пашот. Для цього закип'ятити воду в каструлі. Додати кілька крапель оцту, зробити ложкою воронку, влити туди яйце, обережно допомагаючи йому ложками сформувати в мішок. Варити 2 хв.
На тарілку покласти підсмажений тост, бекон. Яйце-пашот поверх тосту і полити соусом.
Є ресторанні страви з характером. Наприклад, в Одесі. Це українська перлина, розташована на березі Чорного моря. Попри це місцева кухня славиться не лише морськими дарами. На ній залишили відбитки традиції українського, єврейського, болгарського, грецького, вірменського, молдавського й грузинського народу. Люди ділилися таємницями різноманітних страв з українцями впродовж багатьох років. Доповнювали звичні страви заморськими продуктами, які привозили з інших країн. Так і зародилися самобутні автентичні одеські страви, які туристи обожнюють до сьогодні.
Коментарі