вівторок, 13 липня 2021 15:32

Три одеські страви, які занурюють у місцевий колорит
5

Смажені мідії.
Фото: yachtsreview.com
Найкращий оселедець для форшмака - з бочки.
Смажену барабульку одесити їдять, як насіння.
Готовий десерт посипають цукровою пудрою.
Перед подачею форшмак посипають зеленою цибулею.

Одеса - українська перлина, розташована на березі Чорного моря. Попри це місцева кухня славиться не лише морськими дарами. На ній залишили відбитки традиції українського, єврейського, болгарського, грецького, вірменського, молдавського й грузинського народу. Люди ділилися таємницями різноманітних страв з українцями впродовж багатьох років. Доповнювали звичні страви заморськими продуктами, які привозили з інших країн. Так і зародилися самобутні автентичні одеські страви, які туристи обожнюють до сьогодні.

Форшмак

Автор: Vegas Café
  Найкращий оселедець для форшмака - з бочки.
Найкращий оселедець для форшмака - з бочки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке Закарпаття на смак: п'ять страв, які має скуштувати кожен турист

Інгредієнти:

2 яблука

масло - 75 г

2 яйця

5 волоських горіхів

2 оселедці

1 цибуля

лимонний сік - ч. л.

оливкова олія - 1 ст. л.

сіль, перець - на смак.

Приготування:

Філе оселедця двічі прокрутити через м'ясорубку. Очистити яблука від шкірки й серцевини. Разом з очищеною цибулею подрібнити в м'ясорубці. Змішати з рибою. До готового фаршу додати масло, сік лимона, сіль, перець, волоські горіхи, натерті на дрібній тертці, відварені яйця й змішати до однорідності. Форшмак викласти в тарілку, полити оливковою олією. Чудово смакує з грінками з чорного хліба.

Смажена барабулька

Автор: http://kenguru.od.ua/
  Смажену барабульку одесити їдять, як насіння.
Смажену барабульку одесити їдять, як насіння.

Інгредієнти:

барабулька - 1 кг

борошно - 3 ст. л.

олія - 3 ст. л.

сіль, перець - на смак.

Приготування:

Очищену рибу позбавити від нутрощів і чорної плівки. Змішати борошно й спеції, занурити в них барабульку. Обсмажити на розігрітій сковороді 5 хв. із кожного боку. Прибрати зайвий жир за допомогою паперового рушника. Подати з лимоном.

Вертута з яблуком

Автор: smakcafe.od.ua
  Готовий десерт посипають цукровою пудрою.
Готовий десерт посипають цукровою пудрою.

Інгредієнти:

для тіста:

борошно - 350 г

масло - 75 г

вода - 150 г

1 яйце

сіль, цукор - дрібка.

Для начинки:

яблука - 500 г

цукор - 150 г

родзинки - 40 г

кориця - 3 г

Приготування:

Замісити витяжне тісто. Розділити його на дві частини та сформувати кульки. Накрити тісто мискою й дати постояти 1 год. Яблука очистити й нарізати кубиками, змішати їх із цукром, родзинками й корицею. Розкатати тісто. Змастити розтопленим маслом, викласти з одного краю яблука й скрутити рулетом. Краї загорнути. На деко постелити пергаментний папір і викласти вертуту. Випікати 30-40 хв. за температури 170°C. За 10 хв. до готовності змастити яйцем і посипати цукром. Готовий рулет нарізати на порційні шматки.

Рулет із вишнями - десерт, який пахне бабусиними руками й дитинством. Хоча й на перший погляд здається, ніби приготувати його просто, є певні хитрощі, які треба знати. Особливо, коли доводиться працювати із дріжджовим тістом. Кулінар Євген Клопотенко розповів, як приготувати так, щоб страва вийшла соковитою та ніжною водночас.

Зараз ви читаєте новину «Три одеські страви, які занурюють у місцевий колорит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути