Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пирога з куркою та печерицями. Готується просто і швидко. Замість птиці й грибів можна використати будь-яку начинку на смак - солодку чи солену.
"Пироги з листкового тіста – це чарівна паличка на кухні, тому готуємо пиріг із куркою, печерицями й сиром. Загортати в тісто можна що завгодно – і м'ясо, і овочі, і фрукти з ягодами, і навіть крупи. Усе буде смачно. Ось і я вирішив приготувати смачний закритий пиріг із курячими стегнами й печерицями. Це поєднання – одне з моїх улюблених, бо максимально зрозуміле та смачне. Щоб трохи підсилити легкий курячий пиріг, до начинки я додав листя базиліку. А для більшої ніжності натер твердого сиру. Вийшло ароматно й смачно", - сказав Клопотенко.
Інгредієнти:
500 г прісного листкового тіста
500 г курячих стегон
2 цибулини
400 г печериць
250 г твердого сиру
5 гілочок базиліку
2 яйці
2 ст. л. кунжуту
4 ст. л. соняшникової олії
сіль і перець на смак
Приготування:
Ретельно промити й подрібнити гриби довільними шматками, цибулю - кубиками. Обсмажити на сковороді. Коли випарується волога, додати сіль і перець. М'ясо курячих стегон без шкірки нарізати кубиками приблизно 1 см. Якщо курячі стегна зі шкіркою та кістками, потрібно спочатку відділити м'ясо. Окремо обсмажити птицю із додаванням солі й перцю до золотавої скоринки. Твердий сир натерти на великій тертушці та змішати в мисці з куркою і смаженими грибами з цибулею. Розморозити листкове тісто. Присипати борошном робочу поверхню та розкатати тісто в пласт. Викласти начинку на тісто, трохи змістивши від центру. Листочки базиліку й викласти згори на начинку. Меншою частиною тіста накрити начинку й далі скрутити в рулет. Защипнути краї, шов має залишитися внизу. Готовий рулет загорнути у форму "равлика" й змастити яйцем з усіх боків. Посипати кунжутом. Запікати пиріг за температури 180°C 30 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя "Мастер Шеф" поділилася рецептом хітового літнього десерту
Ягідний крамбл вражає смаком із першого шматка. Це ароматний десерт без цукру, але з медом. Пиріг виходить у міру солодким. Його рецепт розкрила кулінарка Тетяна Литвинова. Вона для легкості текстури борошно замінила вівсяними пластівцями.
Коментарі