понеділок, 19 липня 2021 16:06

Як приготувати простий пиріг із куркою: рецепт від Клопотенка

Як приготувати простий пиріг із куркою: рецепт від Клопотенка
Час випікання 30 хвилин. Фото: Євген Клопотенко/faceboo

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пирога з куркою та печерицями. Готується просто і швидко. Замість птиці й грибів можна використати будь-яку начинку на смак - солодку чи солену.

"Пироги з листкового тіста – це чарівна паличка на кухні, тому готуємо пиріг із куркою, печерицями й сиром. Загортати в тісто можна що завгодно – і м'ясо, і овочі, і фрукти з ягодами, і навіть крупи. Усе буде смачно. Ось і я вирішив приготувати смачний закритий пиріг із курячими стегнами й печерицями. Це поєднання – одне з моїх улюблених, бо максимально зрозуміле та смачне. Щоб трохи підсилити легкий курячий пиріг, до начинки я додав листя базиліку. А для більшої ніжності натер твердого сиру. Вийшло ароматно й смачно", - сказав Клопотенко.

Інгредієнти:

500 г прісного листкового тіста

500 г курячих стегон

2 цибулини

400 г печериць

250 г твердого сиру

5 гілочок базиліку

2 яйці

2 ст. л. кунжуту

4 ст. л. соняшникової олії

сіль і перець на смак

Приготування:

Ретельно промити й подрібнити гриби довільними шматками, цибулю - кубиками. Обсмажити на сковороді. Коли випарується волога, додати сіль і перець. М'ясо курячих стегон без шкірки нарізати кубиками приблизно 1 см. Якщо курячі стегна зі шкіркою та кістками, потрібно спочатку відділити м'ясо. Окремо обсмажити птицю із додаванням солі й перцю до золотавої скоринки. Твердий сир натерти на великій тертушці та змішати в мисці з куркою і смаженими грибами з цибулею. Розморозити листкове тісто. Присипати борошном робочу поверхню та розкатати тісто в пласт. Викласти начинку на тісто, трохи змістивши від центру. Листочки базиліку й викласти згори на начинку. Меншою частиною тіста накрити начинку й далі скрутити в рулет. Защипнути краї, шов має залишитися внизу. Готовий рулет загорнути у форму "равлика" й змастити яйцем з усіх боків. Посипати кунжутом. Запікати пиріг за температури 180°C 30 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя "Мастер Шеф" поділилася рецептом хітового літнього десерту

Ягідний крамбл вражає смаком із першого шматка. Це ароматний десерт без цукру, але з медом. Пиріг виходить у міру солодким. Його рецепт розкрила кулінарка Тетяна Литвинова. Вона для легкості текстури борошно замінила вівсяними пластівцями.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати простий пиріг із куркою: рецепт від Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути