Персиковий тарт з пісочного тіста є хітом літа. Цей хрусткий десерт підкорить серця всіх. Щоб вдався з першого разу, варто скористатися перевіреним рецептом. Такий дала Тетяна Литвинова, розкривши секрети соковитої начинки.
Про це пише кондитерка в Instagram.
"Ловіть рецепт смачного тарт татена. Це перевернутий пиріг з персиками, які необхідно карамелізувати у вершковому маслі з цукром до випікання пирога. Для нього можна взяти сливи, груші, яблука. Їх сезон ще попереду", - пояснює Тетяна Литвинова.
Інгредієнти:
700 г персиків,
120 г борошна,
2 яйця,
125 г вершкового масла,
200 г цукру,
8 г розпушувача,
10 г ванільного цукру.
Приготування
Персики нарізати скибками й смажити із 2 ст. л. цукру та води. Залишити 20 хв. до повного розтанення цукру та карамелізації.
Для приготування тіста просіяти борошно через сито, щоб не було грудок. Додати розпушувач і перемішати.
У миску викласти вершкове масло кімнатної температури. Додати цукор і збити міксером. Після цього додати яйця, ванільний цукор, борошно і перемішати до однорідної консистенції.
Силіконову форму вистелити пергаментом. Викласти тушковані персики й накрити тістом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з малини: три оригінальні десерти для ласунів
Розігріти духовку до температури 150°С, відправити запікатись протягом 50 хв.
Дістати пиріг з духовки, залишити для охолодження. Відправити у холодильник на кілька годин, перевернути пиріг. Викласти готовий тарт татен на тарілку і розділити на порції.
Овочеві рецепти на піку популярності на початку літа. Тоді вдосталь зелені, з якою можна експериментувати. Так і зробила кухарка Тетяна Литвинова, яка запікає кабачки з м'ясом та сиром. Вона переконує, що страва сподобається всій родині.
Коментарі