Ексклюзиви
Субота, 24 липня 2021 10:41

Ліниві сніданки для суботнього ранку: як приготувати прості та смачні страви на швидкоруч

Ранок вихідного дня особливий та довгоочікуваний. Тому проводити години на кухні не хочеться нікому. Для поціновувачів швидких та смачних сніданків підібрали три смачні та ситні страви, які підкорять усіх членів родини. На приготування йде не більше 15 хв.

Вівсяні оладки з бананом

Автор: klopotenko.com
  Час приготування 10 хв.
Час приготування 10 хв.

Інгредієнти:

вівсяні пластівці - 200 г,

молоко - 200 мл,

банан - 1 шт.,

яйце - 1 шт.,

цукор - 1 ст. л.,

розпушувач - 1 ч. л.,

борошно - 2 ст. л.,

олія - 3 -4 ст. л.,

сіль - дрібка.

Приготування:

Залити пластівці молоком та залишити набухати на 20 хв. Очищений банан розім'яти до стану пюре та всипати спеції. З'єднати всі інгредієнти та замісити тісто. Викласти ложкою оладки на розігріту сковороду. Смажити по 2-3 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки. Подати з медом.

Ліниві вареники

Автор: Shutterstock
  Ліниві вареники подають зі сметаною, медом чи фруктами.
Ліниві вареники подають зі сметаною, медом чи фруктами.

Інгредієнти:

сир - 350 г,

борошно - 100 г,

яйця - 2 шт.,

цукор чи мед - 2 ст. л.,

сіль - дрібка.

Приготування:

Змішати сир із сіллю, цукром, яєчними жовтками й розтерти. Всипати борошно та перемішати. Готове тісто розділити на чотири частини, кожну з яких розкачати у ковбаски товщиною 3 см і 25 см завдовжки. Нарізати на шматки приблизно по 2 см. Партіями опустити вареники в злегка підсолений окріп. Варити, доки не спливуть. Готову страву викласти на тарілку і полити розтопленим вершковим маслом чи улюбленим джемом.

Кабачкові оладки

Автор: depositphotos.com
  Пікантності та аромату кабачковим оладкам додає часник.
Пікантності та аромату кабачковим оладкам додає часник.

Інгредієнти:

кабачок - 1 шт.,

яйце куряче - 2 шт.,

кефір (кисле молоко) - 1 скл.,

борошно - 6 ст. л.,

сода - 0,5 ч. л.,

сіль - 0,5 ч. л.,

цукор - 1 ст. л.,

Інгредієнти:

Очищений кабачок натерти на великій тертці. Додати в яйця із содою. Вимісити виделкою, додати цукор, сіль та кефір. Всипати борошно, все ретельно перемішати та обсмажити на розігрітій сковороді по 5-7 хвилин до готовності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодна кава - хіт цього літа: як досягти ідеального смаку

Закарпаття дивує не лише розкішними краєвидами, але й традиційною кухнею. У ній залишили свій відбиток не лише українці, але й угорці, чехи, румуни, роми, німці та євреї. Тож, подорожуючи цим краєм, можна отримати незабутні гастрономічні враження й спробувати безліч унікальних страв.

Зараз ви читаєте новину «Ліниві сніданки для суботнього ранку: як приготувати прості та смачні страви на швидкоруч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі