![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/466/466154_1_w_570.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/466/466154_2_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/466/466154_3_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/466/466154_4_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/466/466154_5_a_135_100.jpg?v=0)
Мамалига — традиційна страва Румунії, Молдови, Польщі, Угорщини. Шеф-повар столичного ресторану "Трипілля" має авторський рецепт її приготування — із додаванням вершків.
"У кожній країні цю страву готують по-різному, я ж помітив, що вершки додають мамализі м'якості, пікантності та не дають післясмаку, гіркоти", - пояснює.
Для страви треба взяти по одному літру води та вершків, 350 г кукурудзяної крупи, 100 г вершкового масла та сіль за смаком.
"Спочатку закип'ятіть воду — радить шеф-повар. - В окріп додайте вершки і дочекайтеся, поки суміш знову закипить, посоліть. В киплячі вершки поступово висипте кукурудзяну крупу. Мамалигу слід постійно помішувати, щоб вершки по краях посуду не пригорали. Варити треба доки не розм'якне крупа, це близько 20 хвилин. У готову гарячу мамалигу додайте масло.".
Мамалигу подають зі шкварками, тертою бринзою або сметаною.
Коментарі