Цибулевий пиріг - ароматна випічка з хрусткою скоринкою. Страва виходить ситною та ніжною за рахунок начинки. Готується просто й не потребує дорогих продуктів.
"Смак цього пирога одразу переносить мене за столик затишного французького ресторану із в'язаними скатерками та витонченим ароматом кави. Страва має неймовірний та оригінальний смак", - каже Олен Зуб, футблогерка.
Інгредієнти:
цибуля - 700 г
розпушувач - 1 ч. л.
масло - 150 г
сметана - 4 ст. л.
часник - 2 зубці
копчений бекон - 200 г
борошно - 300 г
гірчиця - 2 ст. лю
яйця - 3 шт.
кунжут - за смаком
мускатний горіх - за смаком
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Для тіста змішати борошно, чайну ложку розпушувача, масло та сметану. Тісто розкачати та розкласти по змащеній олією формі діаметром 28 сантиметрів. Нарізати напівкільцями цибулю та обсмажити до прозорості разом із дрібкою солі, перцю та мускатного горіха. Додати дві столові ложки муки та перемішати. Подрібнити часник та копчений бекон. Сметану поєднати із гірчицею, яйцями та дрібкою солі й перцю. Отриману суміш змішати із цибулею та рівномірно розкласти на тісто. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. За бажанням пиріг можна посипати сиром, або кунжутом. Страва чудово поєднується із келихом червоного вина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліниві голубці з пекінської капусти від Тетяни Литвинової
Лимонний тарт - відомий французький десерт, підкоривший ласунів з усього світу. Традиційно готують із вершкового масла, яєць, лимону, борошна та цукру.
Коментарі