Лимонний тарт - поширений французький десерт, який підкорив ласунів з усього світу. Традиційно готують із вершкового масла, яєць, лимону, борошна та цукру.
Інгредієнти:
- борошно - 150 г;
- вершкове масло - 50 г;
- куряче яйце - 3 штуки;
- сіль - дрібка;
- сік 1 лимона + цедра;
- вершки 30-35% - 150 мл;
- цукор - 150 г.
Приготування:
У блендері змішати борошно із сіллю. Додати холодне вершкове масло, порубати в крихту. Вбити яйце, перемішати, щоб тісто почало збиратися в кулю. Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник на 60 хв. Розкачати та розподілити по формі діаметром 18 см. Наколоти тісто виделкою і випікати при 180 ºС 15 хв. Для начинки змішати яйця з цукром. Додати лимонний сік і цедру. Дати суміші настоятися 15-20 хв., потім перемішати і процідити. Проціджену суміш змішати з вершками. Вилити начинку на тісто і випікати ще 40-50 хв. при 180 ºС. Охолоджений пиріг прибрати в холодильник на 6-8 год. Прикрасити за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили простий рецепт імбирного печива
Практичність карантинних буднів здивувала непередбачуваним трендом. 2020-го хатинки з пряників стали олдскульними. Їм на зміну прийшли несолодкі будиночки і гірські шалені із салямі.
Коментарі