Імбирне печиво - хрустка та ароматна випічка, популярність якої особливо зростає взимку. Адже у більшості країн світу такий десерт вважають символом різдвяних свят. Готують із додаванням меду, гвоздики, імбиру та кориці.
Інгредієнти:
вершкове масло - 125 г
цукор - 100 г
мед - 125 мл
жовток курячий - 125 мл
борошно - 375 г
цукрова пудра - склянка
сік одного лимона
сухий імбир - 1 ч. л.
кориця - 1/2 ч. л.
мелена гвоздика - 1/2
сода - 1 ч. л.
кондитерські фарби, посипка, драже - для декору
Приготування:
Збити масло з цукром. Додати мед, жовток та повторно змішати. Всипати борошно, прянощі та соду. Замісити тісто й поставити в холодильник на годину. Розкачати на аркуші пергаментного паперу охолоджене тісто і вирізати фігурки. Перекласти на деко. Випікати в духовці 10 хвилин при температурі 180 ° С. Для глазурі з'єднати цукрову пудру з лимонним соком і перемішати. Розділити глазур на кілька посудин, в кожну додати по краплі кондитерських фарб. Якщо немає кондитерського мішка можна відрізати куточок одноразового пакета, залити в нього глазур і прикрасити таким чином печиво. Поки глазур не застигла, присипати її драже. Готовий десерт подавати холодним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розписне різдвяне печиво готують у піст без жиру та яєць - рецепт
Кутя – головна страва різдвяного столу. Традиційно готується із пшеничної каші, меду, маку та горіхів. Попри це страва має безліч варіацій, адже в кожному регіоні готується по своєму.
Коментарі