Манакиш — це коржі з різноманітними начинками, одна з популярних страв Сходу. Найбільшого поширення страва набула в Сирії та Лівані. "На вигляд цей корж - наче піца, але насправді страва зовсім інакша. Манакиш ліванські господині запікали на сніданок для всієї родини. Зранку традиційно їли немало, адже сніданок має давати енергію на ввесь день. Готувати їх вдома - просто і швидко", - каже кухар Хуссам Аль Ямані зі столичного ресторану "In Mood". Пропонує приготувати коржі манакиш вдома.
Манакиш — традиційні ліванські коржі з кунжутом
Інгредієнти:
- просіяне пшеничне борошно — 3 склянки
- оливкова олія — 2ст.л.
- збите яйце — 1шт.
- вода кімнатної температури
- дріжджі — 1ч.л.
- пекарський порошок — 1ст.л.
- цукор — 1ч.л.
- сіль — 1 ч.л.
Начинка:
- гілка чебрецю
- оливкова олія — 0,5 склянки
- кунжут — 1ст.л.
- твердий сир двох видів — по 300г кожен
Приготування:
Змішати всі складники для тіста до однорідності. Протягом 10 хвилин ретельно замішувати тісто. Скатати тісто в кульку і поставити у пластиковій ємності в тепле місце на годину. Після цього розділити тісто на дві частини: одна знадобиться для коржів з чебрецем, інша — для коржів із сиром.
Тісто розкатати у тонкі круглі форми товщиною близько 0,5 сантиметра. Отримані коржі перекласти на форми для запікання, попередньо змазані олією. Відрізати у тіста зайві краї.
Окремо змішати чебрець з кунжутом і оливковою олією. Рівномірно розподілити їх по першій формі з тіста.
Натерти два види сиру, розподілити його по другій формі.
В розігрітій до 180 градусів духовці запікати коржі 15 хвилин. Втім, можна й підсмажити на плиті, каже кухар. Смаження займе стільки ж часу, що й запікання. Подають коржі по-східному обов'язково гарячими.
До речі, коржі можна зробити більш прісними. Для цього в них не кладуть дріжджів, пекарського порошку і яйця. Для приготування тіста поєднують тільки борошно, воду, сіль та цукор. Тоді коржі можна не лишати в теплому місці, а відразу запікати разом з начинкою.





















Коментарі