вівторок, 25 листопада 2014 11:10

Коржі по-східному запікають з кунжутом і сиром
9

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Манакиш — це коржі з різноманітними начинками, одна з популярних страв Сходу. Найбільшого поширення страва набула в Сирії та Лівані. "На вигляд цей корж - наче піца, але насправді страва зовсім інакша. Манакиш ліванські господині запікали на сніданок для всієї родини. Зранку традиційно їли немало, адже сніданок має давати енергію на ввесь день. Готувати їх вдома - просто і швидко", - каже кухар Хуссам Аль Ямані зі столичного ресторану "In Mood". Пропонує приготувати коржі манакиш вдома.

Манакиш — традиційні ліванські коржі з кунжутом

Інгредієнти:

 - просіяне пшеничне борошно — 3 склянки

 - оливкова олія — 2ст.л.

 - збите яйце — 1шт.

 - вода кімнатної температури

 - дріжджі — 1ч.л.

 - пекарський порошок — 1ст.л.

 - цукор — 1ч.л.

 - сіль — 1 ч.л.

Начинка:

 - гілка чебрецю

 - оливкова олія — 0,5 склянки

 - кунжут — 1ст.л.

 - твердий сир двох видів — по 300г кожен

Приготування:

Змішати всі складники для тіста до однорідності. Протягом 10 хвилин ретельно замішувати тісто. Скатати тісто в кульку і поставити у пластиковій ємності в тепле місце на годину. Після цього розділити тісто на дві частини: одна знадобиться для коржів з чебрецем, інша — для коржів із сиром.

Тісто розкатати у тонкі круглі форми товщиною близько 0,5 сантиметра. Отримані коржі перекласти на форми для запікання, попередньо змазані олією. Відрізати у тіста зайві краї.

Окремо змішати чебрець з кунжутом і оливковою олією. Рівномірно розподілити їх по першій формі з тіста.

Натерти два види сиру, розподілити його по другій формі.

В розігрітій до 180 градусів духовці запікати коржі 15 хвилин. Втім, можна й підсмажити на плиті, каже кухар. Смаження займе стільки ж часу, що й запікання. Подають коржі по-східному обов'язково гарячими.

До речі, коржі можна зробити більш прісними. Для цього в них не кладуть дріжджів, пекарського порошку і яйця. Для приготування тіста поєднують тільки борошно, воду, сіль та цукор. Тоді коржі можна не лишати в теплому місці, а відразу запікати разом з начинкою.

Зараз ви читаєте новину «Коржі по-східному запікають з кунжутом і сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути