Тірамісу з панкейків - дешева альтернатива відомого десерту. Для нього не треба готувати печиво. Назва в перекладі з італійської означає "підбадьорить мене".
Про це розповідає Олексій Душка, 35 років, ведучий програми "Їмо за 100" на каналі 1+1.
"Тірамісу можна робити не тільки з продовгастого печива. Його замінюю на панкейки - млинці. А от від повітряного крему відмовитися не вийде. Мій десерт ще й вражає кавовим запахом, який приємно б'є в ніс", - наголошує ведучий.
Інгредієнти:
600 мл молока
1 яйце
100 г цукру
150 г розтопленого вершкового масла
500 г борошна
1/2 ч. л. соди
250 г м'якого сиру
2 ст. л. цукру
80 мл кефіром
500 мл сметани
2 ст. л. завареної кави
2-3 порізані полуниці
Приготування:
Змішати молоко, яйце, цукор та розтоплене вершкове масло. Просіяти борошно в ту ж миску і додати соди. Перемішати до однорідності.
З тіста посмажити млинці до зарям'янення.
Для крему збити м'який сир, цукор і кефір до однорідної маси.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжний та повітряний: показали модний кокосовий десерт
Щоб отримати справжній присмак Тірамісу, все ж сирний крем краще замінити на саморобний Маскарпоне із 20 % сметани.
На каструлю покласти друшляк з 4 шарами марлі. На неї видушити сметану. Зав'язати і поставити в холодильник на 6-8 год., щоб стекла вся вода зі сметани. Вранці буде густа вершкова маса
Потім кожен млинець полити завареною кавою. Помастити вершковим маслом і сирний кремом. Зверху накрити новим млинцем і повторити далі в такій ж послідовності. Має бути в торті 5-6 шарів.
Зверху торт прикрасити тертим молочним шоколадом та порізаними полуницями.
Замало спекти смачний торт. Його потрібно апетитно прикрасити. Влітку прийнято використовувати ягоди та фрукти. Це легкий спосіб зробити частування барвистим і смачним.
Темні ягоди ефектно виглядають на пишною масі білого крему. Використовуються збиті вершки, білковий крем, заварний, на згущеному молоці.
Коментарі