Кокосові десерти дуже популярні. З них роблять не тільки цукерки, а й торт. Головне в ньому сироп з лікеру та бісквіт.
Його охолоджують, не виймаючи з форми. Тоді перекладають у пакет і ставить на ніч у холодильник. Таке дозрівання в плівці дає випічці відстоятися. Буде не просто м'якою, а повітряною. Торт довго не затвердне.
Інгредієнти:
5 яєць
150 г цукру
150 г борошна
50 г крохмалю
600 г кисломолочного сиру
1 склянка цукрової пудри
1 склянка вершків
0,5 склянки кокосового лікеру
0,5 склянки кокосової стружки
пів плитки чорного шоколаду
10 г желатину
2 пачки лимонного желе
0,5 г кисломолочного сиру
250 г сметани
3 ст. л. цукрової пудри
1 ст. л. ваніліну
50 г кокосової стружки
150 г подрібненого галетного печива
Приготування:
Для тіста відокремити 5 білків. Збити до появи піни. Всипати 150 г цукру. Зменшити швидкість блендера і додати жовтки. Так вийде пишна суміш.
У неї просіяти борошна і крохмалю. Тісто вилити у форму і розрівняти поверхню. Випікати 40 хв. у розігрітій до 180 градусів духовці.
Для крему змішати сир, по склянці цукрової пудри і вершків. Збити міксером і налити 4 ст. л. кокосового лікеру. Знову збити. Третину крему поставити у холодильник. У решту насипати пів склянки кокосової стружки і перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуничні десерти: 3 рецепти незвичайних пирогів
Розрізати бісквіт на три коржі. Кожен просочити сиропом. Для нього змішати по пів склянки кокосового лікеру і води. Тоді помастити коржі кремом і сформувати торт. Поставити у холодильник на 2 год.
Боки помастити частиною крему без кокосової стружки. Подрібнити залишки бісквіту і змішати з кремом. Сформувати кульки й обваляти у кокосовій стружці, викласти на торт.
Замало спекти смачний торт. Його потрібно апетитно прикрасити. Влітку прийнято використовувати ягоди та фрукти. Це легкий спосіб зробити частування барвистим і смачним.
Темні ягоди ефектно виглядають на пишною масі білого крему. Використовуються збиті вершки, білковий крем, заварний, на згущеному молоці.
Коментарі