Печінковий паштет є стравою на всі випадки життя. Його можна взяти на роботу, перекусити в дорозі чи подати як закуску перед основною стравою. Він має ніжний смак та текстуру. Основною родзинкою паштету є винне желе. Його роблять з портвейну та апельсинової цедри.

Інгредієнти:
куряча печінка 300 г
вершкове масло 50 г
цибуля 80 г
морквина 160 г
хліб 60 г
портвейн 750 мл
желатин 13 г
вершки 160 г
яйця 1 шт.
апельсини 1 шт.
цукор 50 г
багет за смаком
мускатний горіх за смаком
сіль за смаком
Приготування
На сковороді на середньому вогні розтопити вершкове масло і обсмажити печінку до готовності.
У чистій сковороді обсмажити нарізані цибулю і моркву.
Додати 3 ст. л. портвейну, випарити його, влити вершки. Додати хліб, мускатний горіх, сіль і цукор за смаком.
Залишити на середньому вогні на 15 хвилин, помішуючи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спагеті варять у вині з червоним перцем
Замочити три грами желатину в холодній воді на 5 хвилин.
Додати його, вже розмочений, в сковороду з овочевою сумішшю і вимкнути вогонь, дати охолонути. Додати білок.
У блендер покласти курячу печінку, овочеву суміш і збити, протерти через сито.
У сотейник вилити весь портвейн, на середньому вогні випарити його на дві третини.
Додати 50 г цукру, апельсинову цедру (без білої частини), проварити 5 хвилин і додати, що залишився розмочений желатин.
Вимкнути вогонь і процідити через сито, охолодити. Подати паштет в порційних баночках, залити його винним желе і дати застигнути в холодильнику.
Коментарі