На новорічному столі має бути багато салатів та закусок. Вони швидко наситять без відчуття важкості. В цих стравах можна експериментувати, грати зі смаками.
"Оскільки на новорічний стіл не можна готувати салати з птицею, роблю з морепродуктами. Кальмари змішую з кукурудзою та рисом, — каже Аліна Темчин із Харкова. - Скажімо так, поєдную непоєднуване. В результаті виходить ситний салат з солодкою кукурузкою".

Інгредієнти:
500 г кальмарів
3 яйця
1/2 склянки рису
150 г твердого сиру
300 г консервованої кукурудзи
1/2 лимону
200 г майонезу
1/2 ч. л. солі
листя салату 4-5 листків
30 г кунжуту
петрушка для прикраси
4-5 помідорин чері.
Приготування
Кальмари почистити і зварити 5 хв. Довше не можна, стануть жорсткими.
Зварити яйця, в другій каструлі — рис.
Порізати кальмари, яйця та твердий сир соломкою. До них додати варений рис і консервовану кукурудзу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євген Клопотенко салат із крабовими паличками готує новим способом
Скласти все в глибоку миску і полити соком половини лимона.
Додати майонез, сіль і перемішати. Дно тарілки застилити листям салату.
Викласти салат гіркою і посипати кунжутом. Прикрасити гілочками петрушки й половинками помідорів-чері.
"Кунжут додаю, щоб задобрити птаха. Півень — символ 2017-го і від нього залежить, чи буде рік вдалий", - каже пані Аліна
Коментарі