Курячі серця - дуже корисний продукт. Містять багато вітамінів та мікроелементів. Але приготувавши невдало їх один раз, жінки відмовляються від експериментів. І даремно. Треба знати хороший рецепт. Тоді смачна страва вдасться з першого разу. Мало протушкувати серця у сметані. Від цього вони стають жорсткі. Краще приготувати соус з двох видів сиру.
"Курячі серця не просто смажу в олії, а тушкую в сирному соусі, - каже киянка Діана Смолюк. - Їх можна подавати до будь-якого гарніру. Найсмачніше виходить з гречкою та перловкою".

Інгредієнти:
600 г курячих сердець
4 ст. л. олії
1 цибулина
10-15 гілочок кропу
2 зубчики часнику
100 г плавленого сиру
100 г твердого сиру
4 ст. л. сметани
1 ч. л. крохмалю
Приготування:
Курячі серця покласти в глибоку миску й помити в проточній воді. Зрізати судини.
Поставити на вогонь сковороду і налити олію. Коли добре розігріється, покласти туди сердечка.
Обсмажити, помішуючи, 5 хв. Потім зменшити вогонь і залишити тушкуватися у власному соку 10 хв.
Поставити поруч на вогонь ще одну сковороду з олією.
Цибулю почистити й нарізати дрібними кубиками. Обсмажити до золотистого кольору.
Потім додати її до сердець, перемішати й тушкувати ще 15 хв.
Кріп помити й дрібно порізати. Часник почистити та пропустити через прес.
"До сердець додаю плавлений сир. Він розплавлюється і дає вершковий присмак. А твердий сир плівкою покриває усю страву".
Два види сиру потерти на крупній тертці.
Додати їх та сметану в сковороду до курячих сердець. Перемішати.
Читайте також: Фрикадельки з індички роблять у формі інопланетного їжачка
Посипати крохмалем для загущення, часником і зеленню. Довести соус до кипіння.
Закрити сковороду кришкою і зняти з вогню.
Коментарі